Το Bitcoin ανοδικά κινείθηκε κατά τις ώρες διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ εχθές Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν την τελευταία τραπεζική αναταραχή και φαινόταν να ανακτούν το ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αξία.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαπραγματεύτηκε τελευταία στα 28.775 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 2,6% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Σήμερα το Bitcoin διαπραγματεύεται στο επίπεδο των $28,550.41 καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,97%.

Η τιμή του BTC κυμαινόταν γύρω στα 28.000 δολάρια το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης ημέρας πριν εκτιναχθεί νωρίς την Τρίτη, αφού οι μετοχές δύο περιφερειακών τραπεζών, της PacWest Bancorp (PACW) με έδρα το Λος Άντζελες και της Western Alliance Bank (WAL) με έδρα το Phoenix, υποχώρησαν 27% και 15% αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία έρευνα για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών (JOLTS) στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε πιο αδύναμη σε σχέση με το αναμενόμενο.

Η αποτυχία τεσσάρων τραπεζών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της First Republic νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έχει επηρεάσει την οικονομία, αλλά φαινόταν να ωθήσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, το Ethereum, αυξήθηκε επίσης κατά 2,5% και διαπραγματεύτηκε στα 1.877 $ περίπου.

Σήμερα το Ethereum διαπραγματεύεται στο επίπεδο των $1,856.87 καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,80%.

Ο Δείκτης Αγοράς CoinDesk (CMI), ο οποίος μετρά τη συνολική απόδοση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, αυξήθηκε πάνω από 2% για την ημέρα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο έρευνας μεταξύ επενδυτών από την CoinShares διαπίστωσε ότι το 64% πιστεύει ότι η Fed έχει ακολουθήσει λάθος πολιτική με ένα άλλο 22% να λέει «όχι ακόμα», υπονοώντας ότι είναι «πολύ πιθανό η Fed να κάνει λάθος στο εγγύς μέλλον», στην CoinShares.

Διαβάστε περισσότερα