Η επιχείρηση καταναλωτικών ειδών υγείας της Johnson & Johnson’s, Kenvue τιμολόγησε το IPO της στα 22 δολάρια ανά μετοχή την Τετάρτη, προς το υψηλό επίπεδο του δηλωμένου εύρους της, σε μια αναβαθμισμένη συμφωνία που θα απέφερε περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC απο άτομο που γνωρίζει την τιμολόγηση.

Σε αυτή την τιμή αρχικής δημόσιας προσφοράς, η νέα εταιρεία θα αποτιμηθεί σε περίπου 41 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό κάνει το ντεμπούτο της Kenvue μία από τις μεγαλύτερες IPO στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η εταιρεία αναμενόταν να τιμολογήσει 151 εκατομμύρια μετοχές μεταξύ 20 και 23 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με ένα προκαταρκτικό ενημερωτικό δελτίο που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την περασμένη εβδομάδα.

Τα έσοδα από την προσφορά και τυχόν κέρδη από σχετικές συναλλαγές χρηματοδότησης χρέους θα πάνε στην J&J, αλλά η Kenvue θα διατηρήσει 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών.

Η Goldman Sachs, η JPMorgan Chase και η Bank of America ενεργούν ως κύριοι ανάδοχοι για το IPO. Οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την ένδειξη «KVUE».

Το spinoff, το μεγαλύτερο IPO από τότε που ο κατασκευαστής EV Rivian μπήκε στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο του 2021, από μόνο του μπορεί να μην ανατρέψει πλήρως την ετοιμοθάνατη αγορά αρχικών δημόσιων προσφορών, η οποία έπεσε κατακόρυφα το 2022. Αλλά μπορεί να είναι σημάδι ζωής για τις αρχικές δημόσιες προσφορές στις ΗΠΑ.

Το ντεμπούτο της Kenvue σηματοδοτεί επίσης τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην 135χρονη ιστορία της J&J.

Η J&J ανακοίνωσε τη διάσπαση στα τέλη του 2021 ως μια προσπάθεια να εξορθολογίσει τις λειτουργίες και να επικεντρωθεί εκ νέου στα τμήματα φαρμακευτικών και ιατρικών συσκευών της.

Διαβάστε περισσότερα