Ο Ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας Patek Philippe αποκάλυψε το Perpetual Calendar Chronograph Ref. 1518 στην έκθεση της Βασιλείας, το οποίο ήταν το πρώτο μοντέλο με χρονογράφο και διηνεκές ημερολόγιο που βγήκε ποτέ σε σειριακή παραγωγή. Συνολικά δημιουργήθηκαν 281 κομμάτια για την σειρά, αλλά μόνο 58 πιστεύεται ότι ήταν κατασκευασμένα από ροζ χρυσό — ένα από αυτά πωλήθηκε για 1.392.489 δολάρια το περασμένο φθινόπωρο. Τώρα, ακόμα ένα πιο σπάνιο παράδειγμα τους πολυπόθητου μοντέλου πρόκειται να δημοπρατηθεί το καλοκαίρι.

Το “Pink-on-Pink” Ref. 1518 — με εντυπωσιακό ροζ χρυσό καντράν — θα ηγηθεί της δημοπρασίας Important Watches του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη στις 9 Ιουνίου, με τιμή εκτίμησης από 2,5 έως 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι σήμερα, ήταν γνωστό ότι υπήρχαν μόνο 14 “Pink-on-Pink” παραδείγματα, καθιστώντας αυτό το παράδειγμα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα την 15η γνωστή έκδοση.

Το ρολόι προσφέρεται για πρώτη φορά σε δημοπρασία από τότε που πουλήθηκε το 1947.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, ωστόσο, κατασκευάστηκε το 1946, επομένως διαθέτει τη μεγαλύτερη, κλασική υπογραφή. Μόνο επτά μοντέλα “Pink-on-Pink” έχουν την προηγούμενη υπογραφή του οίκου ωρολογοποιίας.

To highlight του ρολογιού είναι το ροζ καντράν που κατασκευάστηκε από το Stern Frères. Η κάσα, εν τω μεταξύ, κατασκευάστηκε στο χέρι από τον Emile Vichet, έναν τεχνίτη που σχεδίασε όλες τις κάσας θήκες των μοντέλων 1518. Οι κάσες του Vichet χωρίστηκαν σε δύο σειρές, με αυτό το ρολόι να ανήκει στη δεύτερη σειρά που παρήχθη μεταξύ 1946 και 1953.

Έχει φορεθεί από διάσημες προσωπικότητες, όπως ο Henry Graves Jr, ο Sugar Ray Robinson και ο βασιλιάς Farouk I της Αιγύπτου. Στην πραγματικότητα, το προσωπικό μοντέλο 1518 του αείμνηστου πρίγκιπα πουλήθηκε επίσης από τον οίκο Sotheby’s το 2021, όπου ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις , συγκεντρώνοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 9,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα αν αυτό το παράδειγμα πρόκειται να διαψεύσει τις εκτιμήσεις, θα φανεί τον επόμενο μήνα.