Οι κινήσεις του “Big Short” Michael Burry, του ανθρώπου που έγινε γνωστός για το μεγάλο σορτάρισμα στην αγορά των subprimes, λίγο πριν την κάταρρευσή τους το 2007 και την πρόκληση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Ο χαμηλών τόνων άλλωστε Michael Burry, ποτέ δεν προκαλεί με μεγάλες διακηρύξεις σχετικά με την πορεία των αγορών, αλλά κάνει κινήσεις μετά από συστηματική μελέτη.

Το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει μάλιστα στο προσκήνιο, καθώς ανοίγει short θέσεις σε τίτλους που βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως η Tesla.

Και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η Scion Asset Management του Michael Burry άνοιξε short θέση σε ένα fund που μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Το ARK fund της Cathie Wood.

Τιτανομαχία στη Wall Street με Tesla στο επίκεντρο

Ακλόνητη η πίστη των ακολούθων της Cathie

Αν και ο Burry δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση αναφορικά με τις θέσεις του, η ιδρύτρια της Ark Invest, η Cathie Wood, η οποία θεωρείται το αστέρι της Wall Street στην επιλογή μετοχών, δεν άφησε την τελευταία θέση ασχολίαστη.

Μάλιστα, εκτίμησε μέσω twitter ότι Michael Burry δεν κατανοεί τα θεμελιώδη στοιχεία που δημιουργούν εκρηκτική ανάπτυξη και επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο της καινοτομίας.

Πάντως, η Wood, έπειτα από μία μακρά καριέρα στα αμοιβαία κεφάλαια, το 2014 ίδρυσε τη δική της εταιρεία.

Το βασικό της fund, το Ark Innovation, έχει εμφανίσει μέση ετήσια απόδοση σχεδόν 40% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η φημισμένη διαχειρίστρια έχει πιστούς ακόλουθους στα social media, οι οποίοι την αντιμετωπίζουν σαν ένα νέο Warren Buffett.

Σημειώνεται πως το fund της επιτυχημένης manager αύξησε πρόσφατα την πιθανότητα της Tesla να επιτύχει πλήρως αυτόνομη οδήγηση εντός πέντε ετών και τόνισε ότι τα σχετιζόμενα καθαρά έσοδα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 327 δισ. δολάρια έως το 2025. Περισσότερα εδώ.

Ερωτευμένη με την Tesla η Κάθι Γουντ – Τη “βλέπει” στα $3.000