Νέα “εξωφρενική” τιμή-στόχο (αν και τίποτα δεν είναι εξωφρενικό πλέον σε αυτήν την αγορά) θέτει για τη μετοχή της Tesla η ARK Invest, που βλέπει την τιμή της στα 3.000 δολάρια έως και το 2025 από 680 που είναι σήμερα.

Αυτό σημαίνει πως η εταιρία της πολυεκατομμυριούχου (καθαρή αξία θέσης $250 εκατ.) Κάθι Γουντ υπολογίζει πως η κεφαλαιοποίηση της εταιρία του Elon Musk θα αυξηθεί πάνω από 2 τρισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, η Ark Invest είχε δηλώσει ότι αναμένει ότι η μετοχή της εταιρείας θα φτάσει τα 7.000 δολάρια, ή τα 1.400 προσαρμοσμένα για split της μετοχής 5:1 έως το 2024.

Από όταν η Ark είχε δημοσιεύσει εκείνη την εκτίμησή της στις 31 Ιανουαρίου 2020, η μετοχή της Tesla σημείωσε ράλι σχεδόν 400% στα 654,87 δολάρια σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος την Παρασκευή.

Ερωτευμένη με την Tesla η Κάθι Γουντ - Τη "βλέπει" στα $3.000

Πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Η Ark Invest αύξησε επίσης την πιθανότητα της Tesla να επιτύχει πλήρως αυτόνομη οδήγηση εντός πέντε ετών και τόνισε ότι τα σχετιζόμενα καθαρά έσοδα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 327 δισ. δολάρια έως το 2025.

Επισημαίνεται ότι το ETF της Ark Invest είχε αυξήσει τη συμμετοχή του σε τίτλους της Tesla κατά 171 εκατ. δολάρια νωρίτερα τον Φεβρουάριο.

Αυτήν την ώρα οι μετοχές της Tesla σημειώνουν άνοδο περίπου 5,7%.

Ερωτευμένη με την Tesla η Κάθι Γουντ - Τη "βλέπει" στα $3.000

Προβληματισμός για την εμπορική πολιτική στην Κίνα

Η ανάκαμψη της μετοχής της Tesla έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τον προβληματισμό που είχε προκαλέσει το δημοσιεύμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Κίνα απαγορεύει τη χρήση οχημάτων της Tesla από το προσωπικό του στρατού και των κρατικών εταιρειών εξαιτίας ανησυχιών που αφορούν την ασφάλεια.

Η Κίνα φέρεται να ανησυχεί ότι τα οχήματα θα μπορούσαν να ηχογραφήσουν και να παρακολουθήσουν τους διαλόγους και τα τεκταινόμενα μέσα σε αυτά, στέλνοντας δεδομένα πίσω στην εταιρεία η οποία έχει έδρα στις ΗΠΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.