Έναν χρόνο μετά το μοιραίο υποβρύχιο Τιτάν που ταξίδεψε στα 12.400 πόδια κάτω από τα νερά του Ατλαντικό για να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού με πέντε επιβαίνοντες και δεν επέστρεψε ποτέ, ένας δισεκατομμυριούχος από το Οχάιο σχεδιάζει να το επαναλάβει για να αποδείξει ότι ο κλάδος είναι ασφαλέστερος μετά το καταδικασμένο σκάφος OceanGate που ένα χρόνο πριν.

Ο επενδυτής ακινήτων Λάρι Κόνορ, από το Ντέιτον, δήλωσε ότι ο ίδιος και ο συνιδρυτής της Triton Submarines Πάτρικ Λέιχι θα βουτήξουν πάνω από 12.400 πόδια (2,3 μίλια) στο σημείο του ναυαγίου με ένα υποβρύχιο δύο ατόμων.

«Θέλω να δείξω στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι ενώ ο ωκεανός είναι εξαιρετικά ισχυρός, μπορεί να είναι υπέροχος και ευχάριστος και πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σου, αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο», δήλωσε ο Κόνορ στη Wall Street Journal.

Ο Κόνορ σχεδιάζει να ταξιδέψει με ένα υποβρύχιο κατασκευασμένο για δύο άτομα, από την Triton Submarines.

Η OceanGate, η οποία χρέωσε 250.0000 δολάρια για τα ταξίδια στο σημείο, ανέστειλε στη συνέχεια όλες τις δραστηριότητές της, εν αναμονή της έρευνας που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

«Θέλω να δείξω στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι ενώ ο ωκεανός είναι εξαιρετικά ισχυρός, μπορεί να είναι υπέροχος και ευχάριστος και πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σου, αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο», δήλωσε ο Κόνορ στη Wall Street Journal.

Ο Κόνορ, για την κατασκευή του υποβρυχίου, θα συνεργαστεί με τον Πάτρικ Λαχέι, έμπειρο δύτη και σχεδιαστή υποβρυχίων, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Triton Submarines.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε σκοπεύουν να κάνουν το ταξίδι στο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού.
Ο Λαχέι σχεδίασε ένα σκάφος αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων με την ονομασία Triton 4000/2 Abyssal Explorer, το οποίο, σύμφωνα με τον Κόνορ, μπορεί να πραγματοποιήσει το ταξίδι επανειλημμένα.

«Ο Πάτρικ το σκεφτόταν και το σχεδίαζε αυτό για πάνω από μια δεκαετία. Αλλά δεν είχαμε τα υλικά και την τεχνολογία”, δήλωσε ο Κόνορ. «Δεν θα μπορούσατε να είχατε κατασκευάσει αυτό το υποβρύχιο πριν από πέντε χρόνια».

Το δίδυμο δήλωσε ότι θέλει να αποδείξει ότι το ταξίδι μπορεί να γίνει χωρίς καταστροφές – παρά την κατάρρευση του υποβρύχιου σκάφους Titan τον Ιούνιο, από την οποία σκοτώθηκαν και οι πέντε επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της OceanGate Στόκτον Ρας.

Το υποβρύχιο Titan κατευθυνόταν προς την περιοχή του Τιτανικού όταν ξαφνικά υπέστη «καταστροφική κατάρρευση» στις 18 Ιουνίου.

Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία, ο Κόνορ τηλεφώνησε στον Λαχέι και τον προέτρεψε να κατασκευάσει ένα καλύτερο υποβρύχιο.

Διαβάστε ακόμη: