Ο Αλέξης Τσίπρας, που το τελευταίο διάστημα εδοξάσθη κρυπτόμενος, διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του ότι δεν παρεμβαίνει στις εσωκομματικές εκλογές.

Αφήνει να εννοηθεί ότι η αποπομπή Κασσελάκη ήταν ιστορική αναγκαιότητα, γιατί διέσυρε κάθε έννοια Αριστεράς και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βγει σύντομα από τη βαθιά κρίση εσωστρέφειας.

Βέβαια μπορεί ο Τσίπρας να παριστάνει τον… Ελβετό, αλλά το δεξί του χέρι, ο διευθυντής του Γραφείου του, Μιχάλης Καλογήρου, είναι αυτός που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή σε σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Δευτέρας και στην οποία συμμετείχαν πρωτοκλασάτα στελέχη της κίνησης των «87», ο Καλογήρου παρενέβη και τους είπε επί λέξει: «Κόψτε τον λαιμό σας και αναδείξτε ένα μόνο υποψήφιο. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει στα χέρια του Πολάκη».

Βέβαια δεν είχε άδικο, αφού οι εκτιμήσεις δίνουν στον Παύλο Πολάκη ποσοστό πάνω από 20%.

Με δεδομένο ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οργισμένος και πληγωμένος, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το σύνδρομο που έφερε τον Στέφανο Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι αν στις εσωκομματικές εκλογές είναι υποψήφιοι οι Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης και Όλγα Γεροβασίλη, τότε οι δυνάμεις της λεγόμενης ηγετικής ομάδας θα κατακερματιστούν, με αποτέλεσμα ο Παύλος Πολάκης να τερματίσει πρώτος, αναπτύσσοντας δυναμική για τον δεύτερο γύρο.

Πάντως οι αποφάσεις της κίνησης των «87» για τον υποψήφιο που θα στηρίξουν θα ληφθούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Μέχρι τότε η Όλγα Γεροβασίλη δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφια.

Αλλωστε η ίδια θα κάνει ό,τι ακριβώς αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας και το πιθανότερο είναι να θυσιαστεί για μία ενωτική υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον Νικόλα Φαραντούρη ο οποίος προσδοκά στη βοήθεια του Νίκου Παππά, ο οποίος ελέγχει πολλές νομαρχιακές οργανώσεις.

Ο Νίκος Παππάς αναμένεται να στηρίξει τον Φαραντούρη, γιατί αν εκλεγεί ο Παππάς είναι αυτός που ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα κάνει το γενικό κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: