search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμές βενζίνης: Πόσο θα μας κοστίσουν τα καύσιμα μέσα στις γιορτές

Η τιμή της αμόλυβδης έχει υποχωρήσει πάνω από 200 ευρώ ανά 1000 λίτρα σε επίπεδο διυλιστηριακής τιμής.

Τιμές βενζίνης: Πόσο θα μας κοστίσουν τα καύσιμα μέσα στις γιορτές

Κατακόρυφη μείωση καταγράφεται σήμερα στις διυλιστηριακές τιμές των καυσίμων ενώ το ίδιο περιμένουν οι παράγοντες της αγοράς ότι θα συμβεί και αύριο.

Η υποχώρηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου 12μηνου -σήμερα το Brent διαπραγματεύεται κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι με την μηνιαία πτώση να ανέρχεται στο 15,5% και την ετήσια αύξηση να είναι πλέον μόλις 5%- σπρώχνει προς τα κάτω τις τιμές χονδρικής και αυτό αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες και στην αντλία ακόμη πιο έντονα.

Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, η διυλιστηριακή τιμή της αμόλυβδης έχει υποχωρήσει κάτω από τα 1,4 ευρώ το λίτρο κάτι που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα βλέπουμε την τιμή της αμόλυβδης να υποχωρεί και κάτω από τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

Για να φτάσουμε εδώ, η τιμή της αμόλυβδης έχει υποχωρήσει πάνω από 200 ευρώ ανά 1000 λίτρα σε επίπεδο διυλιστηριακής τιμής.

Αντίστοιχα, το πετρέλαιο κίνησης, θα φτάσει να διατίθεται στη λιανική και κάτω από 1,82-1,84 ευρώ.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, φαίνεται να απορροφά την επίπτωση από την πρόσφατη μείωση της επιδότησης στην οποία προχώρησαν τα διυλιστήρια (περίπου 3,75 λεπτά ανά λίτρο).

Η τιμή χονδρικής έχει υποχωρήσει και πάλι στα 82 λεπτά ενώ αναμένεται νέα μείωση σήμερα. Αυτό σημαίνει σε επίπεδο λιανικής, τιμή λίτρου σταθερά κάτω από 1,2 ευρώ, τουλάχιστον για όσο διάστημα παραμένουν σε ισχύ οι δύο επιδοτήσεις.

Όσο θα πλησιάζουμε προς τις γιορτές, οι τιμές λιανικής θα υποχωρούν καθώς η πτώση στην διυλιστηριακή τιμή καθυστερεί να φτάσει στην λιανική.
Αν δεν αλλάξει επομένως κάτι δραστικά το επόμενο χρονικό διάστημα με την διεθνή τιμή του πετρελαίου, οι οδηγοί αλλά και τα εκατομμύρια των νοικοκυριών που κάνουν χρήση πετρελαίου θέρμανσης, θα μπορούν να εξασφαλίζουν τιμές λιανικής πολύ κοντά στις αντίστοιχες περυσινές.