Για πρώτη φορά, έπειτα από 50 χρόνια, οι Times του Λονδίνου τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα!

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι επί 50 χρόνια στήριζαν την κυβέρνηση και το βρετανικό μουσείο στη θέση κατά της επιστροφής και σήμερα ανακοινώνουν ότι «αλλάζουν γνώμη».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί υποστήριζαν ότι τα Γλυπτά θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα», ωστόσο το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη και των Times, αντιστάθηκαν στην πίεση. Τώρα όμως οι Times τονίζουν ότι «Οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν».

Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι Times του Λονδίνου, μετά από 50 χρόνια, τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας

Στο άρθρο με τίτλο «Η άποψη των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα (ελγίνεια μάρμαρα): Ενώνοντας την Ελληνική Κληρονομιά» οι Times του Λονδίνου υποστηρίζουν πως «τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστραφούν».

Οι Times του Λονδίνου υπέρ της Ελλάδας: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν!

Οι Times αναφέρονται επίσης και σε άλλες χώρες, ιδίως τη Γαλλία, οι οποίες διεκδικούν την επιστροφή σημαντικών έργων τους από άλλες χώρες.

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα «είναι sui generis (μοναδική περίπτωση)», καθώς στέκονται εμπόδιο σε μια «φιλική σχέση» με την Ελλάδα, αναφέρεται στο άρθρο.

Η επιστροφή τους θα ήταν μια γενναιόδωρη χειρονομία όταν η Βρετανία χρειάζεται να αναθερμάνει τις ευρωπαϊκές φιλίες, καταλήγει το άθρο.