Νέο ρεκόρ Γκίνες καταρρίφθηκε με αφορμή το δημιούργημα του σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, έπειτα από τη δημιουργία ενός ψηφιδωτού με περισσότερες από 10.000 κολοκύθες και κολοκύθια.

Η έκθεση στο Sunnyfields Farm δημιουργήθηκε με αφορμή την 30ή επέτειο της ταινίας κινουμένων σχεδίων «The Nightmare Before Christmas» και απεικονίζει την περίφημη στάση του Τζακ Σκέλινγκτον στο φεγγαρόφως, και η εμπνευσμένη από τον Τιμ Μπάρτον δημιουργία μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο ψηφιδωτό που δημιουργήθηκε ποτέ από κολοκύθια.

Για να επιτευχθεί ο στόχος, το ψηφιδωτό έπρεπε να είναι πάνω από 100 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το τελικό έργο από κολοκύθες και κολοκύθια, κατέληξε να είναι λίγο λιγότερο από 200 τετραγωνικά μέτρα.

Το προσωπικό της φάρμας χρειάστηκε τουλάχιστον πέντε ώρες και αλλά και προσεκτικές κινήσεις για να δημιουργήσει το γιγαντιαίο σκηνικό. Ο 59χρονος αγρότης Ian Nelson, δήλωσε: «Βλέπουμε πάντα ανθρώπους να κάνουν παγκόσμια ρεκόρ, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα πετύχουμε εμείς οι ίδιοι ένα», καθώς η φάρμα χρησιμοποιείται για τέτοιες δραστηριότητες.

«Δεν το κάναμε επίτηδες για να πετύχουμε το ρεκόρ, καθώς κάθε χρόνο φτιάχνουμε μια μεγάλη επίδειξη, αλλά όταν συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε, το επιδιώξαμε» συμπλήρωσε.

Ο επίσημος τίτλος για το νέο τους ρεκόρ είναι το μεγαλύτερο μωσαϊκό Cucurbita, όπως ονομάζεται το είδος για τις ποικιλίες κολοκύθας και κολοκυθιών.

Ο Adam Milward, διευθύνων συντάκτης του Guinness World Records, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Αυτή είναι πάντα μια πολυάσχολη εποχή του έτους για τα ρεκόρ φρούτων και λαχανικών στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες… μόλις την περασμένη εβδομάδα είχαμε το προνόμιο να δούμε τη νέα βαρύτερη κολοκύθα».

«Μπορεί μερικές φορές να είναι εύκολο να αναλωθούμε εξ ολοκλήρου στα μεγαλύτερα προϊόντα, αλλά αυτό που απέδειξε η Sunnyfields Farm με την επίδειξη κολοκύθας με θέμα το Halloween είναι ότι όταν η φυτοκομική ικανότητα συνδυάζεται με λίγο δημιουργικό πνεύμα, είναι δυνατόν να αποκομίσουμε μερικά πραγματικά τρομακτικά αποτελέσματα», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη: