Έναν ανεπίσημο διαγωνισμό για το ποια θα ήταν η πιο καλοντυμένη, φαίνεται πως είχαν οι Πρώτες Κυρίες των ηγετών στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ – με τους στιλίστες να θεωρούν πως η Μπριζίτ Μακρόν είναι η νικήτρια.

Η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας καθώς και ο σύζυγός της, βασιλιάς Φελίπε φιλοξένησαν την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην ισπανική πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες, όπου συμμετείχαν παγκόσμιοι ηγέτες όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Εμανουέλ Μακρόν.

Αλλά ενώ τα φώτα της δημοσιότητας μπορεί να ήταν στραμμένα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πολλές από τις συζύγους των συμμετεχόντων έκαναν εντυπωσιακές και κομψές εμφανίσεις.

Τα βλέμματα στραμμένα στις Πρώτες Κυρίες

Η βασίλισσα Λετίθια επέλεξε όμορφα φορέματα που αναδείκνυαν τη σιλουέτα της, ενώ η σύζυγος του Μπάιντεν, Τζιλ υιοθέτησε μια σειρά από επαγγελματικά φορέματα Oscar de la Renta με φλοράλ σχέδια. Την ίδια ώρα, η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, ήταν ιδιαίτερα κομψή, συνδυάζοντας μπλούζες με φιόγκους και ασορτί παντελόνια.

Από την άλλη, η Μπεγκόνα Γκόμεζ, σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, εντυπωσίασε με ένα πορτοκαλί φόρεμα με έναν ώμο στο δείπνο που προσέφερε ο Ισπανός επικεφαλής της κυβέρνησης στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Και οι στιλίστες της Daily Mail δίνουν την ετυμηγορία τους για τα λουκ των Πρώτων Κυριών.

Οι Πρώτες Κυρίες που ξεχώρισαν

Η στιλίστρια Μιράντα Χόλντερ δήλωσε στο Femail πως «καμία από τις κυρίες» δεν είναι «άγνωστη στο power dressing», προσθέτοντας: «Ήταν μια εντυπωσιακή επίδειξη φουσκωτών μαλλιών, τσαντών και τακουνιών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς οι Πρώτες Κυρίες προσπαθούσαν να ξεπεράσουν η μία την άλλη στο στυλ».

Η κομψή αισθητική της βασίλισσας Λετίθια

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά το ποια ήταν η καλύτερη, η βασίλισσα Λετίθια πόνταρε στο κλασικό σταθερό στυλ της, αλλά η Μπριζίτ Μακρόν, ιδιαίτερα με το σύνολο από τζιν και ναυτικά σακάκια έκλεψε την παράσταση, αποδεικνύοντας πως η ηλικία δεν είναι περιοριστικός παράγοντας όταν πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση».

Η διάσημη στιλίστρια Χάνα Έιχλερ, συμφώνησε, λέγοντας πως η βασίλισσα Λετίθια «σπάνια κάνει λάθη στη μόδα» και «φημίζεται για την κομψή αισθητική της». Όπως είπε: «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ έφερε τους παγκόσμιους ηγέτες και τις κομψές συζύγους τους στη Μαδρίτη, και ενώ η πολιτική είχε προτεραιότητα, φυσικά τα μάτια μας τράβηξαν οι επιλογές μόδας των Πρώτων Κυριών. Η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας έκανε την ξεναγό και σπάνια κάνει λάθη στη μόδα. Η Λετίθια φημίζεται για την κομψή αισθητική της, θυμίζοντας την Κέιτ Μίντλετον και επαναφέροντας αγαπημένα κομμάτια από την γκαρνταρόμπα της με high street πινελιές».

Και συνέχισε: «Προσέξτε πώς η Λετίθια επιλέγει συντηρητικά κομμάτια με προσωπικότητα – όπως τα διασκεδαστικά prints ή τα πουά. Όσον αφορά στα αξεσουάρ, η Λετίθια ανεβάζει τους τόνους, με ψηλοτάκουνες γόβες, εσπαντρίγιες καθώς και πολυτελή κοσμήματα που αναβαθμίζουν τα σύνολά της».

Η Μιράντα Χόλντερ έκανε μια παρόμοια εκτίμηση λέγοντας: «Καμία από αυτές δεν είναι άγνωστη στο power dressing και όλες έβαλαν τα μεγάλα όπλα της μόδας τους για να ξεχωρίσουν ανάμεσα στις συναδέρφους τους».

Αναφορικά με την Μπριζίτ Μακρόν, είπε: «Η Μπριζίτ απέπνεε γαλλική κομψότητα με άψογα ρούχα με μίνιμαλ twist. Η εντυπωσιακή εμφάνισή της και το φωτοστέφανο από τα πλατινέ μαλλιά της βρέθηκαν στο επίκεντρο, καθώς εντυπωσίασε τους θεατές με ένα μοντέρνο λευκό σύνολο που ήταν κομμένο και ραμμένο ώστε να κολακεύει τέλεια το σώμα της».

Και δεν έμεινε μόνο στο συγκεκριμένο λουκ. Συνεχίζοντας, είπε: «Η Μακρόν ανέδειξε το θηλυκό κομψό στυλ της με ένα εκπληκτικό μπλε φόρεμα, το οποίο ήταν κατάλληλα σεμνό για τη βαρύτητα της περίστασης και τόνιζε την καλοκαιρινή της επιδερμίδα. Ωστόσο, το απόλυτο showstopper ήταν ένα υπέροχο τζιν παντελόνι σε χρώμα indigo, συνδυασμένο με ένα ναυτικό σακάκι και τακούνια, με το λουκ να ολοκληρώνεται με μια λευκή μεταξωτή μπλούζα με φιόγκο. Όλη η εμφάνιση απέπνεε χαλαρή, αβίαστη κομψότητα και ήταν απολύτως διαχρονική».

Η Μπριζίτ Μακρόν είναι η Πρώτη Κυρία της ραπτικής

Η Έιχλερ πρόσθεσε: «Η Μπριζίτ Μακρόν είναι η Πρώτη Κυρία της ραπτικής και εάν θέλετε να ανανεώσετε την επαγγελματική σας γκαρνταρόμπα, είναι η απόλυτη έμπνευσή σας. Η Μπριζίτ προτιμά τα αυστηρά κοστούμια για να δείξει ότι η δουλειά είναι δουλειά, αλλά δεν είναι μόνο αφεντικό του στυλ, καθώς προσθέτει διακριτικές πινελιές με φιόγκους και κουμπιά που δίνουν στο λουκ της μια πολυτελή, ακριβή αίσθηση. Ένα ζευγάρι κλασικές γόβες είναι πάντα το τελειωτικό στοιχείο της εμφάνισης της Μπριζίτ και συχνά ταιριάζει τα χρώματα με το υπόλοιπο λουκ της, για να δείχνει συγκροτημένη».

Η αξιοσέβαστη εμφάνιση της Τζιλ Μπάιντεν

Μιλώντας για τη σύζυγο του προέδρου των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, η Έιχλερ δήλωσε: «Η Τζιλ Μπάιντεν έχει συνηθίσει τις δημόσιες εμφανίσεις και χρησιμοποιεί ρούχα με φλοράλ υφάσματα και φωτεινά χρώματα για να φαίνεται πιο προσιτή. Τα εμπριμέ μίντι φορέματά της είναι εμφανίσεις που θα μπορούσαμε να δούμε στις δικές μας ντουλάπες. Όσο για τα αξεσουάρ, η Τζολ προτιμά να μην κάνει υπερβολές, με χρυσά κοσμήματα και κομψές τσάντες clutch, λέγοντάς μας ότι είναι μια γυναίκα που δεν προκαλεί όταν πρόκειται για δουλειά και διασκέδαση.

Όσο για το σχόλιο της άλλης στιλίστριας: «Η Τζιλ Μπάιντεν έκανε μια αξιοσέβαστη εμφάνιση με ένα όμορφο, κλασικό και ναυτικό φλοράλ φόρεμα, το οποίο έδειχνε σεμνό και επίσημο, αλλά ήτςασν σχεδιασμένο για να δένει με το περιβάλλον παρά να ξεχωρίζει. Φόρεσε επίσης ένα κεραμιδί σύνολο με μια στρατιωτική πινελιά . Το σακάκι μπορεί να είχε γυαλιστερά χρυσά κουμπιά, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτή η εμφάνιση δεν ήταν επιτυχημένη. Το power dressing είναι εντελώς λάθος για την ανεπιτήδευτη προσωπικότητα του στυλ της Τζιλ και απλά δεν ήταν αρκετά κλασικό. Φαινόταν σαν η Τζιλ να φορούσε τα ρούχα κάποιου άλλου –το παλιό ρητό ότι όταν τα ρούχα είναι τέλεια προσέχεις τη γυναίκα, αλλά όταν τα ρούχα είναι λάθος προσέχεις τα ρούχα – ισχύει εδώ».

Η βασίλισσα Λετίθια είναι ο χαμαιλέοντας του στυλ

Όσο για το λουκ της βασίλισσας Λετίθια, η Μιράντα ανέφερε: «Η βασίλισσα Λετίθια δεν απογοήτευσε καθώς παρέμεινε πιστή στο δικό της χαρακτηριστικό στυλ με μια σειρά από ρούχα. Η Λετίθια ήταν πάντα ένα είδος χαμαιλέοντα του στυλ, ικανή να φέρει εις πέρας μια σειρά από στυλ και σιλουέτες και πάντα να μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν τα αγόρασε από κάποιο οικονομικό κατάστημα ή εάν τα έφτιαξε κατά παραγγελία από έναν από τους αγαπημένους της σχεδιαστές».

Και συνέχισε: «Επιδεικνύει ένα έμφυτο στυλ και μια ικανότητα να κάνει ένα ρούχο να δείχνει τέλειο επάνω της, μέσω ενός μίγματος αυτοπεποίθησης, σιγουριάς και εξαιρετικών αξεσουάρ, το οποίο η Τζιλ Μπάιντεν αποδεικνύει ότι δυστυχώς δεν είναι κάτι που μπορεί να μάθει κανείς. Η βασίλισσα Λετίθια είναι δικαίως ένα fashion icon και απολαμβάνει τη σχετική ελευθερία της μόδας που έχει ως αποτέλεσμα του να είσαι μέλος της ισπανικής αριστοκρατίας και όχι του σχετικού περιορισμού της αγγλικής βασιλικής οικογένειας».

Η Μπεγκόνα Γκόμεζ θάμπωσε με την εμφάνισή της – Κάτι έλειπε όμως

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι τρεις Πρώτες Κυρίες που ξεχώρισαν. Άλλες δύο προσωπικότητες ήταν εντυπωσιακές όσον αφορά στο στιλ. Όπως λέει η στιλίστρια: «Η Μπεγκόνα Γκόμεζ, σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ θάμπωσε με την πρώτη ματιά με ένα φλογερό πορτοκαλί φόρεμα με έναν ώμο που έδεσε με ένα ζευγάρι nude γόβες. Με μια προσεκτική ματιά, το φόρεμα δεν τόνιζε το γυμνασμένο κορμί της ενώ η απόλυτη απουσία αξεσουάρ έδινε την αίσθηση ότι εμφάνισή της ήταν ημιτελής, σαν να βγήκε τρέχοντας από το σπίτι της και ξέχασε να τα φορέσει».

Το υπερβολικά αυστηρό λουκ της Κιμ Κέον-χι

«Τέλος, η Κιμ Κέον-χι, η σύζυγος του προέδρου της Νότιας Κορέας εμφανίστηκε με ένα κουμπωμένο ιβουάρ παλτό φόρεμα στολισμένο με μία μόνο καρφίτσα. Η επιλογή του μονόχρωμου λουκ, είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιεί συχνά η Κέιτ Μίντλετον καθώς δημιουργεί μια δραματική εμφάνιση. Βοηθά στο να σε κάνει να δείχνεις ψηλότερη, αλλά παρ’ όλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, το σύνολο ήταν υπερβολικά αυστηρό και έπνιξε το μικροσκοπικό της σώμα. Μερικές απλές αλλαγές στο ντεκολτέ και στο τελείωμα, μαζί με ένα έντονο χρώμα, θα έδιναν ζωή σε αυτό το λουκ – η Κιμ κυριολεκτικά ωχριά σε σύγκριση με τις άλλες Πρώτες Κυρίες όταν πρόκειται για το στυλ».

Η Έιχλερ πάντως είχε διαφορετική άποψη, λέγοντας πως η Κιμ ήταν η αγαπημένη της Πρώτη Κυρία για «vintage vibes». «Η αγαπημένη μας Πρώτη Κυρία για vintage vibes είναι η Κιμ Κέον -χι, η οποία θυμίζει Τζάκι Ωνάση και Όντρεϊ Χέπμπορν σε κομμάτια τύπου ‘new look’ του Dior της δεκαετίας του ‘50. Δεν είναι υπέροχο το φόρεμά της με το κουμπωμένο παλτό;».