Ευδιάθετος, χαμογελαστός και με τα συνήθη αστεία του εμφανίστηκε χθες το βράδυ ο Τζο Μπάιντεν στο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγό του, βασίλισσα Λετίθια, σε ηγέτες χωρών του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αστειεύθηκε με τον Ισπανό βασιλιά, ενώ η σύζυγός του, Τζιλ, παρ’ ολίγον να είχε ένα στιλιστικό «ατύχημα» με τη Λετίθια.

Το συνηθισμένο αστείο του Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν είπε για άλλη μία φορά ένα από τα συνηθισμένα αστεία του, καθώς οι βασιλείς τούς καλωσόριζαν στο μεγαλύτερο βασιλικό παλάτι που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη. Το περίτεχνο κτίριο από γρανίτη έχει 135.000 μέτρα επιφάνειας και περιλαμβάνει 3.418 δωμάτια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο βασιλικό παλάτι που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη
«Και οι δύο παντρευτήκαμε πολύ πάνω από τις θέσεις μας» αστειεύθηκε ο Μπάιντεν προς τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια, όταν μαζί με τη σύζυγό του χαιρέτησαν το βασιλικό ζεύγος, το οποίο περίμενε στην αίθουσα του θρόνου. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα αστεία του Αμερικανού προέδρου και το χρησιμοποιεί τακτικά.

Το παρ’ ολίγον στιλιστικό «ατύχημα» της βασίλισσας Λετίθια της Ισπανίας με την Τζιλ Μπάιντεν

Η Τζιλ Μπάιντεν, φορώντας ένα λευκό κοστούμι, παραδέχθηκε ότι είχε άλλες ανησυχίες -συγκεκριμένα, πως το ντύσιμό της θα ήταν ίδιο με αυτό της Ισπανίδας βασίλισσας.

«Άλλαξες», είπε στην Πρώτη Κυρία η βασίλισσα Λετίθια, η οποία φορούσε ένα μαύρο κοκτέιλ φόρεμα. Η Τζιλ Μπάιντεν της έσφιξε θερμά το χέρι και γέλασε: «Φορούσε λευκό κοστούμι σήμερα. Της είπα ”Ωχ, όχι, αυτό θα φορέσεις απόψε;», είπε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Οι δύο γυναίκες είχαν περάσει την ημέρα τους χθες μαζί, επισκεπτόμενες Ουκρανούς πρόσφυγες που μετεγκαταστάθηκαν στην Ισπανία. Η Λετίθια φορούσε λευκό κοστούμι κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης.

H οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών των μελών του ΝΑΤΟ στο ισπανικό παλάτι

Οι Ισπανοί βασιλείς φιλοξένησαν χθες τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο σπίτι τους για ένα επίσημο δείπνο για την έναρξη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Οι ηγέτες έπρεπε να ανέβουν μια μεγάλη γρανιτένια σκάλα για να πάρουν τη θέση τους στη δεξίωση. Το δείπνο έλαβε χώρα σε ένα μακρύ τραπέζι στην περίτεχνη τραπεζαρία, η οποία έχει τεράστιους πολυελαίους που κρέμονται από το ζωγραφισμένο ταβάνι. Στους τοίχους κρέμονται ταπισερί. Ο Μπάιντεν κάθισε δίπλα στον βασιλιά Φελίπε, ενώ η Τζιλ Μπάιντεν κάθισε δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν.

Το χειροφίλημα του Εμανουέλ Μακρόν στη βασίλισσα Λετίθια

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν ευδιάθετος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αστειευόταν με τον βασιλιά. Οι ηγέτες πόζαραν επίσης για μια οικογενειακή φωτογραφία με τον βασιλιά και τη βασίλισσα σε μια αίθουσα χορού.

Μπάιντεν σε Λετίθια: Θα πρέπει να στέκεσαι όρθια δύο ώρες

Κατά την άφιξη των ηγετών των κρατών του ΝΑΤΟ, ο βασιλιάς και η βασίλισσα καλωσόρισαν κάθε έναν από τους ηγέτες στο παλάτι και πόζαραν για μια φωτογραφία μαζί τους. Αφού πόζαραν με τους Μπάιντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύθηκε με τη Λετίθια: «Πρέπει να στέκεστε μόνο για δύο ώρες ακόμα. Ο Θεός να σας αγαπάει».

Εκείνη γέλασε και του είπε πως είχε γνωρίσει τις εγγονές του, Μέισι και Φίνεγκαν, νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Η Τζιλ Μπάιντεν είχε συστήσει τα κορίτσια στη Λετίθια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους νωρίτερα χθες σε ένα κέντρο με Ουκρανούς πρόσφυγες.