Χθες το βράδυ (23/07), έγινε ορατή μία περίεργη συστοιχία φωτεινών κουκκίδων, κυρίως από τα ελληνικά νησιά, την Άνδρο, την Τήνο, τη Μύκονο έως και τη Λέσβο.

Κάποιοι άνθρωποι αναστατώθηκαν, άλλοι φοβήθηκαν, άλλοι θαύμασαν, άλλοι μίλησαν ακόμη και για… εξωγήινους, ενώ μερικοί απλώς το… γνώριζαν.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε χθες περίπου στις 23:00, στον ελλαδικό ουρανό, με μία μεγάλη συστοιχία φωτεινών κουκκίδων, η οποία ήταν ξεκάθαρα ορατή με το μάτι.

Δορυφόροι Ίλον Μασκ.

Αποτελεί φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί και παλαιότερα σε ορεινές περιοχές της χώρας, αλλά το χθεσινό ήταν ακόμη εντονότερο και ορατό με «γυμνό» μάτι (λόγω των καιρικών συνθηκών) από όλους όσοι έστρεψαν το κεφάλι προς τον ουρανό.

Πέρα, λοιπόν, από τις γνώριμες θεωρίες συνωμοσίας, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για τους δορυφόρους του Ίλον Μασκ και της εταιρείας SpaceX.

Αυτοί οι δορυφόροι βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη για να παρέχουν γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο σε πολλές περιοχές του πλανήτη και εδώ και λίγους μήνες, επίσης στην Ελλάδα.

Για το σύστημα Starlink, η εταιρεία του Μασκ εκτόξευσε 143 δορυφόρους, με τον ιδρυτή της Τέσλα και της SpaceX να γνωστοποιεί ότι περισσότεροι από 4.000 δορυφόροι τους, θα κυκλοφορούν γύρω από τη Γη. Φυσικά, αυτό το φαινόμενο θα εμφανίζεται συχνά και στην πατρίδα μας.