Σύσταση ειδικών ομάδων της Δίωξης Ναρκωτικών που επικεντρώνονται στη διακίνηση ουσιών σε υψηλό επίπεδο και «φρένο» στους δρόμους διακίνησης, αποτελούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος των ειδικών ομάδων είναι η κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών και συλλήψεις ναρκεμπόρων.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης που έγινε σε δύο σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Αγία Παρασκευή, συνελήφθη ένας 30χρονος, που έχει απασχολήσει ξανά για ναρκωτικά- και κατασχέθηκε γκάμα ναρκωτικών που ήταν έτοιμη να ριχθεί στην αγορά, όπως κάνναβη –κατεργασμένη και ακατέργαστη , κεταμίνη , μεθαμφεταμίνη, κοκαΐνη και …ροζ κοκαΐνη βάρους 875 γραμμαρίων.

Τι είναι η Ροζ κοκαΐνη


Η ροζ κοκαΐνη εντοπίζεται πρώτη φορά σε τέτοια ποσότητα για διακίνηση, καθώς στα τέλη Αυγούστου είχε κατασχεθεί και πάλι στη Μύκονο, τότε όμως ήταν μικρο ποσότητα.

Πρόκειται για ένα συνθετικό ναρκωτικό με τιμή πώλησης ανά γραμμάριο 100-120 ευρώ, όταν η καθαρή κυμαίνεται περίπου στα 50 ευρώ το γραμμάριο.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές πλέον υπάρχει αύξηση στις πωλήσεις των συνθετικών ναρκωτικών, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνο, ενώ παρατηρείται πως έχει ανέβει και η τιμή στην κοκαΐνη γενικά, καθώς λόγω των επιχειρήσεων των Αρχών και των κατασχέσεων ποσοτήτων έχει μειωθεί ναι μεν η ποσότητα, αλλά η ζήτηση παραμένει ίδια.

Πιάτσες στην Αθήνα

Ομόνοια, Αγίου Κωνσταντίνου και Ιάσωνος, σημεία δηλαδή πέριξ του κέντρου, αποτελούν σημείο αναφοράς για τους διακινητές ναρκωτικών όπως του σίσα, η ζήτηση του οποίου έχει αυξηθεί λόγω του ότι η παραγωγή της ηρωίνης στο Αφγανιστάν έχει μειωθεί, αλλά και στα χάπια, με αποτέλεσμα και εκεί να γίνονται συνεχώς επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε ακόμη: