Απεβίωσε σήμερα (20/12) στα 63 του χρόνια ο Τέρι Χολ, τραγουδιστής των “Specials”, που υπήρξε επίσης μέλος συγκροτημάτων όπως οι “Fun Boy Three” και οι “Colourfield”.

Η μπάντα γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του Χολ μέσω δημοσίευσης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι «με μεγάλη μας λύπη, ανακοινώνουμε τον θάνατο, έπειτα από σύντομη ασθένεια, του Τέρι, του καλού μας φίλου, αδελφού και ενός από τους κορυφαίους τραγουδιστές, συνθέτες και στιχουργούς που έχει βγάλει ποτέ αυτή η χώρα».

Ο Τέρι Χολ γεννήθηκε το 1959, στο Κόβεντρι της Μεγάλης Βρετανίας. Η παιδική του ηλικία ήταν «ταραχώδης», αφού στα 12 του χρόνια κακοποιήθηκε από έναν δάσκαλο, κάτι που τον οδήγησε σε χρόνια κατάθλιψη αλλά και να εγκαταλείψει το σχολείο και να εθιστεί στο Valium, στα 14 του.

Ο Χολ έγινε μέλος των “Specials” το 1977, όταν η μπάντα λεγόταν ακόμη “Automatics”. Το 1979, οι “Specials” κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, με τα γεγονότα ότι είχαν βρεθεί να… ανοίγουν για τους “Clash” αλλά και να ακούγονται στο BBC Radio 1 από τον Τζον Πιλ, να βοηθούν τη φήμη τους.

Το 1981, βρέθηκαν στο απόγειο της δόξας τους, όταν το “Ghost Town” –το πλέον αναγνωρίσιμο κομμάτι τους μέχρι και σήμερα– έφθασε στην κορυφή των τσαρτ, στη Μεγάλη Βρετανία. Έναν χρόνο νωρίτερα, μία ακόμα επιτυχία τους, το κομμάτι “Too Much Too Young”, «σκαρφάλωσε» επίσης στο νούμερο 1 των τσαρτ.

Διαβάστε ακόμη: