Το βράδυ της Παρασκευής ο χώρος γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης λίγο μετά την εντυπωσιακή συναυλία του Λεξ στο Καυταντζόγλειο. Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την συναυλία κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ σε δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα.

Η μάχη μεταξύ νεαρών και αστυνομικών στο χώρο του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ξέσπασε με το τέλος της συναυλίας του γνωστού ράπερ ΛΕΞ, στο Καυταντζόγλειο την οποία παρακολούθησαν περίπου 27000 θεατές.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ, που φρουρούσε την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Μια δεύτερη εστία επεισοδίων ξέσπασε στην οδό Εθνικής Αμύνης και οι μάχες γενικεύτηκαν στο κέντρο της πόλης. Η κατάσταση εκτονώθηκε, μετά τη μία τα ξημερώματα, όταν η ομάδα των κουκουλοφόρων οπισθοχώρησε προς την πλατεία Αγ. Γεωργίου, όπου πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων και χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ένας 32χρονος συνελήφθη με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Διαβάστε ακόμη: