Με κατάγματα αλλά σε σταθερή κατάσταση, έχοντας διαύγεια και πλήρη επαφή με το περιβάλλον, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου ο 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης έπεσε στο κενό από παράθυρο τρίτου ορόφου της Σχολής, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος.

Ο 19χρονος φοιτητής της Νομικής Σχολής (ΝΟΠΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως στάθηκε πολύ τυχερός και απέφυγε τα χειρότερα, διότι την ώρα που έπεφτε από το παράθυρο της σχολής του, φορούσε το σακίδιο πλάτης και πριν προσγειωθεί στο έδαφος, η πορεία του ανακόπηκε από την εξωτερική μονάδα κλιματισμού.

«Όταν έπεσε από το παράθυρο ο συμφοιτητής μας είχε τις αισθήσεις του και μας έλεγε “καλέστε ασθενοφόρο”. Αντιλήφθηκε ότι έπεσε στο κενό», λένε φοιτητές της Νομικής Σχολής περιγράφοντας το σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον 19χρονο που βρέθηκε στο κενό από το παράθυρο τρίτου ορόφου της σχολής του.

Πώς σώθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ που έπεσε στο κενό - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συμφοιτητών του

Όπως περιγράφουν, εκείνη την στιγμή μόλις είχε ξεκινήσει το μάθημα «Ενοχικού Δικαίου» και ο 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ που τραυματίστηκε, καθόταν στο περβάζι του παραθύρου, αφού δεν υπήρχε ελεύθερη θέση.

Κάποια στιγμή πήγε να στηρίξει την πλάτη του, χωρίς δυστυχώς να αντιληφθεί πως το παράθυρο πίσω του ήταν ανοιχτό και έτσι βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος.

https://www.youtube.com/watch?v=I7nl02iY178&ab_channel=ProtoThema

«Ήμουν μέσα στην αίθουσα, πολύ κοντά με τον φοιτητή. Ήταν όλα φυσιολογικά και η αίθουσα ήταν γεμάτη. Το παιδί καθόταν στο περβάζι και κάποια στιγμή, πήγε να ακουμπήσει πίσω την πλάτη του για να ξεκουραστεί και έπεσε κάτω. Τον είδαμε “σωριασμένο” στο έδαφος. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και καθόμασταν στο πάτωμα, σε περβιαζα και ήμασταν όρθιοι. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά, δεν χωράνε όλοι στην αίθουσα», δήλωσε φοιτητής Νομικής, Κωνσταντής Νικολούδης.

https://www.youtube.com/watch?v=8q3bSbiwIGc&ab_channel=ProtoThema

«Όταν έπεσε κάτω είχε τις αισθήσεις του και είχε συνειδητοποίησει τι συνέβη. Μας έλεγε να καλέσουμε ασθενοφόρο, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί. Η καθηγήτρια είναι ακόμη σε σοκ», σημειώνει.

Πώς σώθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ που έπεσε στο κενό - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συμφοιτητών του

Πώς σώθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ που έπεσε στο κενό - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συμφοιτητών του

Αυτήν την ώρα, στην αίθουσα όπου έγινε το χθεσινό περιστατικό, βρίσκεται ο κοσμήτορας της σχολής Παναγιώτης Γκλαβίνης, ο οποίος μιλάει με τους φοιτητές του Τμήματος. Σε λίγη ώρα οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν νέα διαμαρτυρία έξω από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι λόγω του δυσάρεστου γεγονότος, στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ δεν πραγματοποιούνται μαθήματα σήμερα.

«Αύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα όλη την ημέρα, ούτε με φυσική παρουσία στη Σχολή, ούτε διαδικτυακά, δεδομένου του γεγονότος που συνέβη σήμερα, το οποίο – τύχη αγαθή – δεν είχε τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του, ο Κοσμήτορας της Νομικής, Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Πώς σώθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ που έπεσε στο κενό - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συμφοιτητών του

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ

«Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες φοιτητής του δεύτερου έτους της Νομικής Σχολής έπεσε από παράθυρο του δεύτερου ορόφου (πίσω πλευρά του κτιρίου) της Σχολής κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος ζήτησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ακολούθησε το ασθενοφόρο που μετέφερε τον φοιτητή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ενημερώνεται διαρκώς από τη διοίκηση και τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του 19χρονου, η οποία εξελίσσεται ομαλά και δεν εμπνέει ανησυχία, με βάση τις ιατρικές εξετάσεις που ολοκληρώνονται.

Στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαϊωάννου συναντήθηκε με τη μητέρα του φοιτητή, στην οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και τη διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει κάθε είδους υποστήριξη για την πλήρη αποθεραπεία του φοιτητή.

Συνεχή παρουσία δίπλα στον φοιτητή στο Νοσοκομείο έχουν τόσο ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, όσο και η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δέσποινα Κλαβανίδου».

Διαβάστε ακόμη: