Οικογενειακό παραμάγαζο διακίνησης ναρκωτικών είχε στήσει ένας 50χρονος Αλβανός μαζί με τη σύζυγο και τα δύο ανίψια του, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της DEA, ετοιμάζονταν να «ρίξουν» στην αγορά περισσότερα από 580 κιλά κοκαΐνης.

Συνεργάτης της… οικογένειας ήταν και ένας άνδρας ο οποίος έχει γεννηθεί στην Αλβανία αλλά φέρει ελληνική ταυτότητα, με καλά ενημερωμένες πηγές να αναφέρουν πως κανείς εκ των συλληφθέντων δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.  Η τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών εντοπίσθηκε σε δύο οχήματα και σε οικία όπου διέμεναν τρία εκ των μελών του κυκλώματος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση.  Σημειώνεται ότι, ο 50χρονος Αλβανός αποτελεί ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, με ρόλο την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της λατινικής Αμερικής και την περαιτέρω διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των ερευνών και κατόπιν φυσικής επιτήρησης των μελών του κυκλώματος, οργανώθηκε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες 28 Σεπτεμβρίου 2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εντοπίστηκαν, διαδοχικά, στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών δύο εκ των δραστών, να κινούνται με ενοικιαζόμενα επιβατικά αυτοκίνητα.

thess_kokaini___3_
thess_kokaini___2_
thess_kokaini___1_

Το ένα εξ’ αυτών ακινητοποιήθηκε προκειμένου να ελεγχθεί, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα και προσέκρουσε σε περίφραξη κτιρίου, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο αυτοκίνητα, αλλά και σε οικία που διέμεναν τρείς εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

585 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης, συσκευασμένα σε 500 δέματα

7.440 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών

7 τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις

Ανιχνευτής μετάλλων και λοιπά αντικείμενα.

Κατασχέθηκε επίσης, επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: