Νέα περιστατικό με επίθεση σε ανήλικους, από συμμαθητές τους ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, από τον πρωθυπουργό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε ανήλικοι μαθητές συνελήφθησαν στα Πεύκα Θεσσαλονίκης καθώς φέρεται να επιτέθηκαν σε συνομιλήκους τους. Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης (9/4) περί τις 12:00, στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων τρεις μαθητές της Α’ γυμνασίου δέχθηκαν επίθεση από άγνωστο αριθμό συμμαθητών τους, που φοιτούν στη Β΄ τάξη, στο ίδιο σχολείο.

Πέντε από τους δράστες, εκ των οποίων οι 4 είναι 13 ετών και ένας 14 ετών, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προσέγγισαν τους μαθητές, τους περικύκλωσαν και ξεκίνησαν να τους χτυπούν με τα χέρια και τα πόδια τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά.

Αφορμή για το περιστατικό ήταν η διαφωνία που είχαν κατά τη διάρκεια ομαδικού αθλητικού παιχνιδιού στην αυλή του σχολείου. Οι συλληφθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροιμε απόφαση εισαγγελέα.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την διερεύνηση του περιστατικού προκειμένου να ταυτοποίησει τυχόν άλλα άτομα που μπορεί να συμμετείχαν στην επίθεση.

Διαβάστε ακόμη: