Σαν να μήν έφθαναν οι 16 διαρρήξεις που είχε εξιχνιάσει η Ασφάλεια τον περασμένο Σεπτέμβριο, προστέθηκαν άλλες έξι, όταν εξαρθρώθηκε η σπείρα από την Αττική που δρούσε στην περιοχή της Λάρισας και του Τυρνάβου παραβιάζοντας σπίτια, από τα οποία άρπαζε λίρες, χρυσαφικά και ρολόγια αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Από την έρευνα που συνεχίζουν οι αστυνομικοί, στο διάστημα από τις 24 Ιουλίου ως τις 19 Αυγούστου του 2022, προέκυψε ότι  οι δράστες διέπραξαν ακόμη τέσσερις διαρρήξεις και δύο απόπειρες σε σπίτια σε περιοχή της Λάρισας, σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ και σε περιοχή της Φθιώτιδας, από τα οποία άρπαξαν αλυσίδες, δαχτυλίδια, σταυρούς και άλλα χρυσαφικά και κοσμήματα, αλλά και λίρες και ρολόγια. Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Οι δράστες πήγαιναν από την Αθήνα σε περιοχές της Θεσσαλίας με τρία νοικιασμένα αυτοκίνητα. Αρχικά, είχαν εξιχνιαστεί 14 διαρρήξεις που είχαν γίνει στην πόλη της Λάρισας, τη Γιάννουλη, τη Φαλάνη και τον Αμπελώνα και άλλες δυο σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, από τις οποίες η σπείρα άρπαξε χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κοσμήματα, φο μπιζού και άλλα τιμαλφή, συνολικής αξίας άνω των 86.000 ευρώ.

Στην σπείρα των διαρρηκτών είχε αρχηγικό ρόλο μια γυναίκα που συνελήφθη πρώτη στις 24 Σεπτεμβρίου του 2022, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν τρεις συνεργοί της, δύο από τους οποίους διέφυγαν αλλά έχουν ταυτοποιηθεί. Ο τρίτος ακινητοποιήθηκε παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε σπρώχνοντας βίαια έναν αστυνομικό. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων κατά περίπτωση.

 

Διαβάστε περισσότερα: