Την προτίμησή της για τα ελληνικά 10ετή ομόλογα έναντι των αντίστοιχων ιταλικών εκφράζει η JPMorgan, στην εβδομαδιαία της ανάλυση για τις αγορές σταθερού εισοδήματος.

Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα, παίρνοντας θέση long στα 10ετή ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών, επισημαίνει πως παρά την υποαπόδοση τους την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με τους ιταλικούς τίτλους (λόγω ήπιων ρευστοποιήσεων θέσεων long στα ελληνικά ομόλογα, όπως υποδηλώνουν ανεπίσημα στοιχεία), το μεσοπρόθεσμο outlook των ελληνικών τίτλων παραμένει θετικό.

Όπως προβλέπει μάλιστα, δεδομένων των μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και τις επικείμενες αξιολογήσεις οίκων, οι ελληνικοί τίτλοι θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται σταθερά χαμηλότερα των ιταλικών (25 με 60 μονάδες βάσης).

H JPMorgan υπενθυμίζει ότι οι DBRS και S&P αξιολογούν πλέον την Ελλάδα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, κάτι που περιμένει ότι θα πράξει και η Fitch την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές των δεικτών ομολόγων,  για να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα σε κάποιους απαιτείται αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από τουλάχιστον δύο εκ των τριών μεγάλων οίκων (S&P, Moody’s και Fitch). Κάτι που σημαίνει πως η αξιολόγηση της 1ης Δεκεμβρίου από τη Fitch θα είναι κρίσιμη.

Η JPMorgan βρίσκει ελκυστικό σημείο εισόδου την τρέχουσα απόδοση των ελληνικών 10ετών, ενώ εκτιμά ότι είναι πιθανό ένα ανοδικό «τίναγμα» με φόντο την επικείμενη αξιολόγηση, μαζί με τις ενδεχόμενες εισροές από τη συμπερίληψή τους σε ορισμένους από τους δείκτες ομολόγων.

Διαβάστε ακόμη: