Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, κατηγόρησε για προκλητική και υποκριτική στάση σε ό,τι άφορα την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «δεν μπορεί αυτοί που εξέθρεψαν αύτη την κατάσταση να γίνονται επικριτές σε αυτούς που την ‘καθαρίζουν’». Και πρόσθεσε ότι «υπήρξε ισχυρή ανοχή από πολλούς».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε ότι ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν αντέδρασε στο γεγονός ότι οι φοιτητές ήταν σε ένα χώρο μαζί με σεσημασμένους κακοποιούς».

Επανέλαβε δε ότι «υπήρξε πλήρης εικόνα από το 2018 για πολύ μεγάλη παραβατικότητα και εγκληματικότητα στην συγκεκριμένη φοιτητική εστία, ενώ πρόσθεσε ότι όταν συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχειά και τα δεδομένα δόθηκε το πράσινο φως από το υπουργείο για την επιχείρηση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι οι πρυτανικές αρχές οφείλουν να θελήσουν την συνδρομή της πανεπιστημιακής αστυνομίας με περιπολίες στους ανοιχτούς χώρους των campus για να αντιμετωπίζεται η εγκληματικότητα.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι υπάρχουν σχέδια για μια εφαρμογή στο κινητό που θα βοηθά τους φοιτητές να επικοινωνούν με την πανεπιστημιακή αστυνομία για να τους συνοδεύει όταν θέλουν να μετακινηθούν τις βραδινές ώρες στους χώρους των ΑΕΙ, για παράδειγμα να φύγουν όταν τελειώνει το μάθημα.

Ακόμη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι 700 νέοι αστυνομικοί θα αναλάβουν αύτη την εβδομάδα υπηρεσία στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής οπού βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητα της χώρας. Ανέφερε ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για το κατά πόσο θα αυξηθούν οι νυχτερινές περιπολίες με αυτοκίνητα.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ν.Κεραμέως και του Τ.Θεοδωρικάκου

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κεραμέως και Θεοδωρικάκος συνεχίζουν να κάνουν τους ψόφιους κοριούς. Κουβέντα για την ουσία και παιχνίδι με τις λέξεις.

Ρωτάμε λοιπόν ξανά:

  1. Γιατί δεν έκαναν τίποτα επί τρία χρόνια ενώ γνώριζαν για την εγκληματική δραστηριότητα στη Εστία του Ζωγράφου. Η απάντηση Θεοδωρικάκου ότι υπήρχε καραντίνα και γι αυτό δεν έδρασε η αστυνομία προκαλεί γέλια και γεννά ερωτήματα. Εκτός και αν πιστεύουν ότι οι εγκληματίες ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας.
  2. Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος, που είναι στην διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ το οποίο δίνει απευθείας αναθέσεις με ταχύτητα ρεκόρ και ανάμεσα σε αυτές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για φύλαξη, θα μας εξηγήσει που πάνε όλα αυτά τα χρήματα;
  3. Το φιάσκο με την πανεπιστημιακή αστυνομία που καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση πραγματικών ζητημάτων ασφάλειας θα συνεχιστεί;

Δυστυχώς για Κεραμέως και Θεοδωρικάκο η τεράστια πλειοψηφία τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και της κοινωνίας έχουν καταλάβει το ναυάγιο τους.

Η αστεία σημερινή απάντηση τους, είναι άλλη μία απόδειξη ότι για την τραγική κατάσταση στις φοιτητικές εστίες η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.​

Διαβάστε ακόμη: