Στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως στην Αττική, αλλά και στην εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στις περιπτώσεις ενδονοσοκομειακής διασποράς και ειδικά στους υγειονομικούς.

Όπως τόνισε, τα ποσοστά εμβολιασμών μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα «και ελπίζουμε ότι αυτό βήμα-βήμα θα βελτιώνεται».

Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει από τη νόσο αλλά πρέπει να είναι πλήρης, και με τις δύο δόσεις, και να έχουν περάσει 7 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Μιλάμε, επομένως, για αποτυχία εμβολιασμού αν συντρέχουν και δύο παραπάνω προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, από το σύνολο των πλήρως εμβολιασθέντων, μόνο το 0,2% έχει νοσήσει, ποσοστό χαμηλό που «δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία» για το μη εμβολιασμό.

Επιπλέον, όσοι έχουν εμβολιαστεί και νοσήσουν είναι ασυμπτωματικοί ή νοσούν ελαφρά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.