Θέμα ημερών είναι όπως μου λένε οι πηγές μου, η ολοκλήρωση του deal μεταξύ της Τέρνα Ενεργειακής και των Αράβων του Άμπου Ντάμπι, μετά και τις τελευταίες – πρόσφατες συζητήσεις στην Ελλάδα προ μερικών ημερών, όταν όλη η αντιπροσωπεία των Αράβων αξιωματούχων είχε αφιχθεί!

Όπως έχουμε αποκαλύψει, στόχος και των δύο πλευρών πλέον είναι η επίτευξη τελικής συμφωνίας εντός των ημερών και ανακοινώσεις το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ίσως και μετά το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας ή της 25ης Μαρτίου!

Έγκυρες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν, ότι οι καθυστερήσεις αφορούσαν το τελικό τίμημα ανά μετοχή, με τον Γιώργο Περιστέρη κατά πληροφορίες να επιμένει στα 22 ευρώ ανά μετοχή και τους Άραβες να έχουν φτάσει πέριξ του 20,40-20,80 ευρώ ανά μετοχή, που αναμένεται να προσδιοριστεί τελικά η οριστική συμφωνία!

Όπως επισημαίνουν αξιόπιστοι κύκλοι, η υπόθεση εδώ που έχει φτάσει αυτή τη φορά δεν έχει πισωγύρισμα και πλέον καθαρά θέμα χρόνου να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις!

Αδιαμφισβήτητα θα υπάρξει Δημόσια Πρόταση καθώς και οι δύο πλευρές δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στο ευρύ επενδυτικό κοινό!

Όσον αφορά τώρα το θέμα της Αττικής οδού και τις εξελίξεις γύρω από την πιθανή συμμετοχή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο μετοχικό σχήμα μετά από την προσωπική πρόσκληση του Γιώργου Περιστέρη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί ενεργά δύο (2) κορυφαίοι όμιλοι, για την απόκτηση του 10% έκαστος, που ούτως ή άλλως διατηρούν άριστες σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα της ΓΕΚ Τέρνα!

Πρόκειται για το family office προβεβλημένου παραδοσιακού ομίλου αλλά και πανίσχυρο επιχειρηματία εξαιρετικά παρεμβατικό στα δρώμενα της χώρας!

Οι δύο όμιλοι προτίθενται να συμμετάσχουν στο project με το ποσόν των 60-100 εκατ. ευρώ ο καθένας!

Θυμίζεται ότι μέσω των συστημικών τραπεζών με επικεφαλής την Eurobank ο Γ. Περιστέρης έχει διασφαλίσει το ποσόν των 2,7 δις. ευρώ και αναζητεί άλλα 600 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι η οικονομική πρόταση με την οποία κέρδισε τον διαγωνισμό έφτασε τα 3,3 δις. ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: