The Queen’s Gambit: Ξενοδόχος δημιούργησε δωμάτιο με σκακιέρα στο ταβάνι. Το 21c Museum Hotel στο Λέξινγκτον του Κεντάκι κάνει ακριβώς αυτό: Δημιούργησε ένα ρετρό δωμάτιο της δεκαετίας του ‘60, εμπνευσμένο από την τηλεοπτική σειρά του Netflix.

Μάλιστα, το δωμάτιο Harmon έχει ακόμη και μια εγκατάσταση σκακιέρας πάνω από το κρεβάτι που μιμείται τα οράματα που έχει από τα ναρκωτικά, η πρωταγωνίστρια Μπεθ Χάρμον, στην σειρά.

Το Λέξινγκτον τυχαίνει να είναι η πατρίδα της Μπεθ και το δωμάτιο έχει επίσης έναν οδηγό για τα ορόσημα της περιοχής που περιλαμβάνονται στην σειρά «The Queen’s Gambit».

Τα ρετρό έπιπλα του δωματίου επιλέχθηκαν από την σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Ιζαμπέλ Λαντ, την συντηρήτρια Λούσι Τζόουνς και την Άλεξ Μέισον. «Συλλέγω έπιπλα από εκείνη την εποχή τις τρεις τελευταίες δεκαετίες» είπε η Τζόουνς.

«Είναι μεγάλη χαρά να ζωντανεύουν οι σκηνές της σειράς», με την Λαντ να προσθέτει: «Όταν είδα το Queen’s Gambit, σταματούσα και ξανάβλεπα τις ίδιες σκηνές, γοητευμένη με όλα αυτά τα χρώματα και τα σχέδια».

Το δωμάτιο, βγαλμένο από την σειρά του Netflix «The Queen's Gambit»