search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάνος Πλεύρης: «Αν ισχύουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή»

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί

Θάνος Πλεύρης: «Αν ισχύουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή»

Ο Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στις καταγγελίες που υπάρχουν για την «Κιβωτό» είπε ότι αν ισχύουν αρκετός κόσμος θα μπει στη φυλακή γιατί πρόκειται για πολύ σκληρά κακουργήματα.

«Αν ισχύουν οι καταγγελίες μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή» είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυσες συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία… Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Στόχος, σημείωσε ο υπουργός, είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδη είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό.

Σημειώνεται ότι για το θέμα πραγματοποιείται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμη: