search

ΥΓΕΙΑ

Χωρίς συνταγογράφηση το εμβόλιο της γρίπης – Τι ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι η υποχρεωτική συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού.

Χωρίς συνταγογράφηση το εμβόλιο της γρίπης - Τι ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση θα γίνεται το εμβόλιο της γρίπης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η διαδικασία, πλέον, θα είναι «ανοιχτή» για τους πολίτες, καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πότε θα συμβεί αυτό, με τις πληροφορίες να τοποθετούν τη νέα διαδικασία τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι η υποχρεωτική συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση.

Κ. Μητσοτάκης: Στέλνει το δικό του μήνυμα για το εμβόλιο της γρίπης

Με τον Σωτήρη Τσιόδρα συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα σε δήλωσή του on camera ο πρωθυπουργός στέλνει το δικό του μήνυμα για το εμβόλιο της γρίπης προτρέποντας τον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

 

Διαβάστε ακόμη: