Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολυσυζητημένη υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Την ώρα που οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών, είναι προφυλακισμένη στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας και καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Η έρευνα διεξάγεται με συνεργασία της Εισαγγελίας με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για το θάνατο των μικρότερων κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εκνευρισμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών

Που βρίσκονται οι έρευνες – Προς τα που κατευθύνονται

Ο γονιδιακός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί με αρνητικά αποτελέσματα. Δεν υπήρξαν στο παρελθόν για τη Μαλένα και την Ίριδα ανάλογα ενδελεχείς τοξικολογικές αναλύσεις όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, οι οποίες έφεραν στο φως τη χορήγηση της φονικής ποσότητας κεταμίνης. Τα πλακίδια με τα δείγματα που είχαν κρατηθεί από τις μικρότερες αδελφές της, αναμένεται να παραδοθούν στο εργαστήριο τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκεί θα γίνει νέος γύρος τοξικολογικών εξετάσεων, στις οποίες οι Αρχές θα αναζητήσουν το κλειδί που θα δώσει τη λύση του μυστηρίου και για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας. Πρόκειται για μία σύνθετη διαδικασία, το συγκεκριμένο όμως εργαστήριο, έχει την τεχνογνωσία να την φέρει σε πέρας και με αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα, ανεξάρτητα από τον τρόπο συντήρησης των δειγμάτων.

Στο υπερσύγχρονο αυτό εργαστήριο, που οδήγησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας, υπάρχει η δυνατότητα να εντοπιστούν και τυχόν άλλες ουσίες κάτω από το όριο ανίχνευσης.

Αντίστοιχα θα γίνουν και νέες ιστολογικές εξετάσεις στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα δείγματα που θα παραδοθούν από τα Ιωάννινα για την περίπτωση της Ίριδας. Έχουν συντηρηθεί και όργανα του παιδιού, όπως έκανε γνωστό στις Αρχές η ιατροδικαστής Πατρών κ. Τσιόλα, τα οποία ζητήθηκαν και αυτά για πιο έγκυρα αποτελέσματα. Για την Μαλένα τα δείγματα και τα όργανα υπάρχουν από την νεκροτομή στο συγκεκριμένο εργαστήριο που είχε κάνει και την πρώτη ανάλυσή τους.

Από τη νέα εργαστηριακή διαδικασία, πιθανότατα να προκύψουν και απαντήσεις για το κοινό ιατροδικαστικό εύρημα που είχαν Μαλένα και Τζωρτζίνα, δηλαδή τις ηπατικές αλλοιώσεις που στην περίπτωση της Μαλένας, ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Στο μικροσκόπιο το ματωμένο πανάκι

Το πανάκι που είχε βρεθεί στην κούνια της Ίριδας, έχει παραδοθεί ως πειστήριο στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και από εκεί έχει δοθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση. Το υλικό που είχε βρεθεί πάνω σε αυτό, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα εργαστηριακά αποτελέσματα, ενδεχομένως να δώσει μία συνολική εικόνα για τον μηχανισμό θανάτου του άτυχου βρέφους.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι ενδελεχείς εργαστηριακές αναλύσεις και προκύψουν απαντήσεις, θα παραδοθούν στους δύο ιατροδικαστές, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά που έχει ορίσει η εισαγγελέα για τον νέο κύκλο ερευνών που διατάχθηκε. Εκείνοι με τη σειρά τους θα συντάξουν το πόρισμά τους και θα το παραδώσουν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι έμπειροι αστυνομικοί συνεχίζουν παράλληλα το προανακριτικό τους έργο με την λήψη καταθέσεων από τους γιατρούς των δύο παιδιών και συγγενικών προσώπων.

Παράλληλα, εξελίσσεται και η κύρια ανάκριση από την ανακρίτρια για την υπόθεση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που νεκροτόμησε το 9χρονο κοριτσάκι αναμένεται να παραδώσει την επίσημη έκθεσή του στο Ανθρωποκτονιών και από εκεί θα δοθεί στην ανακρίτρια.

Αναφορικά με την Τζωρτζίνα, είναι πλέον ξεκάθαρο από την εργαστηριακή ανάλυση πως δόθηκε η φονική δόση των 6.5 mg/ml αίματος με την ουσία κεταμίνη. Βρέθηκε σε καθαρή μορφή, όπως συνηθίζεται δηλαδή να είναι η φαρμακευτική της μορφή, μη αναμεμειγμένη με άλλες ουσίες. Ειδικοί επισημαίνουν πως η κεταμίνη και με αυτή την καθαρή μορφή κυκλοφορεί και σε παράνομες πηγές, από τις οποίες μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί.

Για την υπόθεση της Τζωρτζίνας δεν έχει έως τώρα ζητηθεί να δοθούν για ανάλυση τρίχες από τα μαλλιά της που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας. Για την ανάλυσή τους απαιτείται ειδικός εργαστηριακός έλεγχος.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχει οριστεί από την Ανακρίτρια ως πραγματογνώμονας και παιδοψυχολόγος που θα αναλύσει τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που έφερε στο φως το «Τούνελ».

Ήταν οι ζωγραφιές που η ίδια η μητέρα έδωσε στην Αγγελική Νικολούλη, όταν της το ζήτησε. Πιστεύεται ότι η ειδικός θα ξεκλειδώσει όσα ενδεχομένως ήθελε να πει το παιδί για την μητέρα του και τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους και φοβόταν να εκφραστεί ευθέως γι’ αυτά.

«Σατανικά χειριστική για να τη λυπηθούμε η Ρούλα»

Μία μάρτυρας που γνώριζε καλά τη «μητέρα» που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για μία «χειριστική γυναίκα», που επιζητούσε τη λύπηση.

«Βλέπω τα όσα γίνονται. Αυτά που λέει η ίδια μέσα από τις φυλακές, τι να σας πω… Με πιάνει απογοήτευση μήπως δεν βγει η αλήθεια… Φτάνω όμως να λέω ότι το δικό μας το θέμα, με τα όσα συνέβησαν σ’ εμάς με αυτήν, είναι το τίποτα μπροστά σε αυτά που φαίνεται να έχει κάνει στα ίδια της τα παιδιά. Για να πετύχει αυτό που ήθελε, έκανε το παν για να τη λυπηθούμε…», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

«Όταν μας είπε για τον καρκίνο, έπαθα σοκ. Και στην πορεία όταν ασχολήθηκα και την ρώτησα λεπτομέρειες για την αρρώστια της, μου είπε πως ξεκίνησε από τον τετρακέφαλο, έκανε μετάσταση στο συκώτι και πως οι γιατροί της έδιναν έξι μήνες ζωής. Αυτό μας έλεγε για να τη λυπηθούμε και να βρίσκεται μες στην οικογένεια σε σχέση με τον γιο μας» συμπλήρωσε.

«Ήταν επιβλητική, σατανική και το παιδί το πήρε χαμπάρι και σταμάτησε. Έψαχνε από όλες τις πλευρές να βρει άκρη να τρυπώσει. Σατανική γυναίκα! Από τη μια έλεγε ότι πεθαίνει και από την άλλη εμφανιζόταν βαμμένη και ντυμένη στην τρίχα», κατέληξε.