Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκε καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη.

Όπως αποκάλυψε το Star η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι «καθαρή φαρμακευτική», κάτι που σημαίνει σημαίνει ότι πιθανότατα προέρχεται από το περιβάλλον εντός του νοσοκομείου.

Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας – Τα δύο σενάρια

Τα σενάρια μετά από αυτήν την αποκάλυψη, είναι δύο:

  • Αν αυτός που προμήθευσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα τη βρήκε στη μαύρη αγορά, θα έπρεπε να έχει δηλωθεί νωρίτερα η απώλειά της από κάποιο νοσοκομείο ή φαρμακαποθήκη.
  • Σε διαφορετική περίπτωση, η κεταμίνη έχει βρεθεί και δοθεί στον δράστη μέσα από το νοσοκομειακό περιβάλλον, κάτι που αλλάζει ριζικά όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον γενετιστή Θεόδωρο Γιάνναρο είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη στη μαύρη αγορά γιατί είναι πολύ ακριβή.

Αντιφάσεις στην κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει από το κελί των φυλακών Κορυδαλλού πως είναι αθώα, η αδερφή της, Δήμητρα, φαίνεται ότι πέφτει συνεχώς σε πολλές αντιφάσεις σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, την οποία παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν αυτή που βρήκε νεκρή τη μόλις 6,5 μηνών Ίριδα, ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την ώρα.

Αναλυτικά, η πρώτη της κατάθεση στις αστυνομικές αρχές όταν πέθανε το μωρό:

«Περί ώρα 11.30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν ανέφερε πουθενά στην κατάθεσή της αυτό που είπε αργότερα ότι η Ίριδα είχε ξυπνήσει στις 7.30 το πρωί και πήγαν και την είδαν.

Αντιφάσεις όμως υπάρχουν και ως προς αν η Τζωρτζίνα είδε το μωρό νεκρό, καθώς στην αρχή είχε πει ότι το μωρό το είχε δει η μικρή, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν το είδε ποτέ και δεν ξύπνησε ποτέ. Επιπλέον, αν και στην αρχική της κατάθεση είχε σημειώσει βρήκε την Ίριδα νεκρή στις 11:30, μετά δήλωσε ότι το βρήκε στις 10:45 και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά τη βρήκε στις 10:45, γιατί κάλεσαν το ΕΚΑΒ μια ώρα αργότερα.

«Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο.

Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη», σημείωσε στην πρώτη της κατάθεση.