Οι εξελίξεις «τρέχουν» σε ότι αφορά στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Αν και η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να δηλώνει αθώα στην κατηγορία ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, πληροφορίες από τις έρευνες του Ανθρωποκτονιών που χειρίζεται την υπόθεση, μιλούν για μία καλά «δεμένη» πλέον υπόθεση, γεγονός που αναμένεται να αποδειχτεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εξώδικο από τους συγγενείς της σπιτονοικοκυράς σε Πισπιρίγκου -Δασκαλάκη

Το εξώδικο που έστειλαν οι συγγενείς και απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να εισέλθει στην οικία της Ευγενίας Κούτρα, της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Ρούλα Πισπιρίγκου – Μάνου Δασκαλάκη, έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

«Έχουμε καταθέσει το εξώδικο και έχει ενημερωθεί και ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, είπε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς κ. Θεοδωρόπουλος. Με αυτό το εξώδικο, απαγορεύουμε ρητά να εισέλθει στην οικεία κάποιος άλλος πέραν των δικηγόρων των συγγενών, οι οποίοι είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι. Υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα της σπιτονοικοκυράς και θα πρέπει να ελεγχθεί εάν έχουν πουληθεί ή όχι», ανέφερε αρχικά.

Τα χρέη της Ευγενίας Κούτρα

Για τα χρέη και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ευγενίας Κούτρα ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε πως, «Υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλουν την νεκρή γυναίκα λέγοντας ότι έχει χρέη, ενώ με τα χρήματα που έπαιρνε η Ευγενία Κούτρα, μπορούσε να αποπληρώνει τα δάνειά της» και συνέχισε λέγοντας πως, «οι τραπεζικοί λογαριασμοί που έχουμε ζητήσει να αρθούν, είναι σε επεξεργασία από την τράπεζα, Θα πω αποκλειστικά σε εσάς, τί συμβαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς».

«Μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, τουλάχιστον μία φορά έχει αναληφθεί το ποσό της σύνταξης. Υπάρχει και δημόσια ανάρτηση της Πισπιρίγκου ότι ρωτάει πότε κατατίθενται οι συντάξεις του δημοσίου. Θα κληθεί ο κ. Δασκαλάκης να απαντήσει για τα ερωτήματα σχετικά με τους λογαριασμούς της Ευγενίας Κούτρα», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Η γυναίκα ήταν κατάκοιτη, τα χρήματα τα είχε δια μέσου του πληρεξουσίου, μόνο ο κ. Δασκαλάκης. Η σκλήρυνση κατά πλάκας που λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου, δεν ισχύει, έφυγε από παθολογικά αίτια και παρατημένη από αυτούς τους ανθρώπους» επισημαίνει ο δικηγόρος.

«Θα καταφύγουμε σε μηνύσεις σε οποιονδήποτε προσβάλει τη μνήμη της Ευγενίας Κούτρα. Ο κ. Δασκαλάκης θα πρέπει να λογοδοτήσει και να απαντήσει για τα προσωπικά αντικείμενα της σπιτονοικοκυράς. Αυτοί οι άνθρωποι έμεναν σε ένα σπίτι 1,5 χρόνο από μία γυναίκα που έχει πεθάνει, και δεν είχαν ενημερώσει την αστυνομία ότι είχε πεθάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος των συγγενών στο «Χαμογέλα και Πάλι».

«Έχουμε καταβάλει αίτημα για εκταφή της σπιτονοικοκυράς για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου της», κατέληξε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το εξώδικο και όσα ενισχύουν την ενοχή της

Η αλλαγή στην στάση της Πισπιρίγκου

Από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και έγινε γνωστό ότι οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση ταυτοποίησαν ένα τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος «βοηθούσε» την Ρούλα Πισπιρίγκου να σβήσει τα ηλεκτρονικά της ίχνη, αλλά και από την στιγμή που έγινε επίσης γνωστό ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, αναμένεται να ζητήσει τεστ πατρότητας για την Μαλένα και την Ίριδα, η προφυλακισμένη μητέρα έχει αλλάξει στάση.

Το παραπάνω φαίνεται από τα λεγόμενα των δικηγόρων της, οι οποίοι πάντα στις δηλώσεις τους αναφέρουν ότι η όποια κίνηση αποτελεί εντολή της πελάτισσά τους.

Ο συγγενής τεχνικός και οι απειλές της Ρούλας για «ανύπαρκτα ξαδέρφια»

Πριν λίγες ημέρες μάθαμε ότι ο τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, που άθελά του πιθανώς και χωρίς να ξέρει τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου, έσβηνε τα ηλεκτρονικά ίχνη της, δηλαδή τις αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο, είναι συγγενής της.

Η μητέρα των τριών παιδιών πάντως διέψευσε ότι είχε δώσει εντολή να «καθαριστούν» τα αρχεία των ψηφιακών της μέσων, ενώ ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε πρόσφατα σε… ανύπαρκτους συγγενείς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχουν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις εξαδέλφων που έχουν εμφανιστεί με γυρισμένη πλάτη σε τηλεοπτικά κανάλια και με αλλοιωμένη φωνή και καταγγέλλουν πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. «Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει τόσα πολλά ξαδέρφια. Όλοι αυτοί σύμφωνα με την ίδια δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το τεστ πατρότητας από τον Μάνο Δασκαλάκη

Ενοχλημένη είναι για το ζήτημα πατρότητας, σε ότι αφορά στην Μαλένα και στην Ίριδα που ζήτησε ο Μάνος Δασκαλάκης, καθώς θεωρεί ότι τη θίγει και θίγει και τη μνήμη των παιδιών.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το εξώδικο και όσα ενισχύουν την ενοχή της

Και οι δύο καταθέτουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Στο σημείο αυτό, να αναφερθεί ότι ο τεχνικός υπολογιστών που ξέρει πολύ καλά, σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά για το θέμα της Πάτρας, αναφορικά με τις αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια όλα όσα γνωρίζει αλλά και να βοηθήσει στην ανάκτηση του περιεχομένου το οποίο η Πισπιρίγκου του ζήτησε να διαγράψει. Αυτό θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι τα αρχικά του είναι Α.Τ. είναι Πατρινός, ενώ πολλές φορές πήγαινε ο ίδιος στο σπίτι του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου και άλλες φορές πήγαιναν εκείνοι στον επαγγελματικό του χώρο.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στο MEGA ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και ο Μάνος Δασκλάκης, ενδέχεται να κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για συμπληρωματική κατάθεση.

Πρόκειται για δύο καταθέσεις -πολύ σημαντικές- τις οποίες η Ρούλα Πισπιρίγκου τρέμει και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως προαναφέραμε, απειλεί με μηνύσεις και αγωγές. Και αν συνυπολογίσουμε τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης ότι «η γυναίκα αυτή, με την εξωστρέφεια που δείχνει, φαίνεται σαν να ζει το όνειρό της», μάλλον για την ίδια «αναμένεται απότομη προσγείωση», όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του δικηγόρου.

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να αναφέρει ότι «φαίνεται ότι είναι ένα πολύ καλά στημένο έγκλημα που οικοδομήθηκε σε κενά στην αλυσίδα του συστήματος από το θάνατο κιόλας του πρώτου παιδιού».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το εξώδικο και όσα ενισχύουν την ενοχή της

Το πόρισμα που την “καίει”

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε στο «Βήμα της Κυριακής» στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας, για το πιο κρίσιμο ιατροδικαστικό στοιχείο τα πλακίδια θανάτου του 6 μηνών μωρού που θα δείξουν εάν έπασχε από τη σπάνια ασθένεια.

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τα πλακίδια αυτά θα μεταφερθούν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα από το παθολογοανατομικό εργαστήριο των Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως το εν λόγω εργαστήριο είχε αποφανθεί πως η Ίριδα έπασχε από σπάνιο νόσημα της καρδιάς, πόρισμα που έδωσε την εντύπωση πως τα τρία παιδιά είχαν κάποιο κληρονομικό πρόβλημα στην καρδιά.

Οι δύο ιατροδικαστές, Καρακούκης και Καλόγρυας απορρίπτουν τη γνωμάτευση του εν λόγω εργαστηρίου.

Τα πλακίδια θα εξετασθούν εκ νέου και εάν αποδειχθεί πως η Ίριδα δεν έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου, «ανοίγει ο δρόμος» που θα οδηγήσει σε επιβεβαίωση πως η Ίριδα υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας.