Το τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής  προκειμένου να ανοιχθούν από την αρμόδια υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας τα αρχεία που «θάφτηκαν» μαζί με το κοριτσάκι.

Με εντολή της 18ης ανακρίτριας, ανοίχθηκε ο τάφος του παιδιού στο πλαίσιο της έρευνας για την ανθρωποκτονία της, από την προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Πριν την έναρξη της διαδικασίας ανάσυρσης τελέστηκε τρισάγιο, ενώ παρούσα στη διαδικασία ήταν και η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, αστυνομικοί, εισαγγελέας, αλλά και ιδιώτης ερευνητής που αναζητά απαντήσεις στο θάνατο της σπιτονοικυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Ερώτημα παραμένει αν το τάμπλετ θάφτηκε με το παιδί γιατί οι γονείς επιθυμούσαν να θάψουν κάποια στοιχεία ή επειδή ήταν η αγαπημένη συσκευή της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Οι πρώτες πληροφορίες, λένε ότι έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας θα ψάξουν να βρουν ενδεχόμενα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου: Αναζητήσεις ή/και επαφές της και αν υπάρχουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη διαδρομή της κεταμίνης.

«Δεν θα βγάλει κάτι η εκταφή της Τζωρτζίνας», λέει η Ρούλα που έθαψε το τάμπλετ

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου διαμήνυσε τις προηγούμενες ημέρες μέσω του δικηγόρου της πως «δεν θα βγάλει κάτι η εκταφή της Τζωρτζίνας».

Το ίδιο έσπευσε να υποστηρίξει και η αδελφή της Δήμητρα η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι η Τζωρτζίνα έβλεπε κινούμενα σχέδια στη ηλεκτρονική συσκευή.

Πάτρα - Live οι εξελίξεις: Τι «κρύβουν» τα αρχεία του tablet της Τζωρτζίνας - Ποια πρόσωπα είναι στο μικροσκόπιο των αρχών - Οι καταθέσεις των γιατρών

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναφερθεί στο τάμπλετ όταν είχε ερωτηθεί από την Αγγελική Νικολούλη γιατί έψαχνε να δει αν υπάρχουν κάμερες στον θάλαμο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η κόρη της λέγοντας πως φοβόταν μην της κλέψουν τη συσκευή.

Θανάσης Κατερινόπουλος: Δέκα άτομα μπλεγμένα στις δολοφονίες των παιδιών στην Πάτρα

Νέες αποκαλύψεις την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα κάνει ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος. Πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που είχε μιλήσει ανοιχτά για δολοφονία και είχε βάλει στο στόχαστρο τη μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία στη συνέχεια συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατερινόπουλος υποστήριξε πως τα άτομα που είναι μπλεγμένα στις δολοφονίες των παιδιών στην Πάτρα φτάνουν ακόμα και τα 10.

Ειδικότερα, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση, ενώ υπογραμμίζει πως με τη στάση που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου πιθανώς να στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα σε πιθανούς συνεργούς της.

Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει ότι με την ανακριτική διαδικασία και την εξαντλητική έρευνα θα αρχίσει «αλληλοσπαραγμός αποκαλύψεων».

Επιπλέον, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κατερινόπουλος υποστηρίζει πως πρόκειται για μια υπόθεση «που εγώ εκτιμώ ότι θα έχει αρκετά μεγάλη ουρά. Όπως εξελίσσεται η ιστορία, ναι, μπορώ να πω ότι είναι το έγκλημα του αιώνα. Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Μακάρι, εύχομαι, να διαψευστώ».

Eξάλλου, ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας για την τραγική υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα την Παρασκευή 8 Απριλίου, υποστήριξε πως «οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές. Δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Έρχονται κι άλλες συλλήψεις και δεν θα είναι μόνο τρεις. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Θα ψαχτούν και οι θάνατοι των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας. Θα πρέπει να δούμε αν η κατηγορούμενη έδρασε μόνη της ή είχε συνεργούς».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στον Μάνο Δασκαλάκη ο κ. Κατερινόπουλος, τόνισε πως «η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη δεν είναι ενός ανθρώπου που είναι πονεμένος. Στις δηλώσεις του αναφέρεται συνεχώς στην Τζωρτζίνα, δεν έχασε ένα παιδί έχασε τρια όποιο δάχτυλο και να σου κόψουν πονάς το ίδιο, δεν έχει κάνει καμία αναφορά στα άλλα δύο παιδιά».

Πάτρα - Live οι εξελίξεις: Στα χέρια των αρχών το τάμπλετ της Τζωρτζίνας - Έρευνες για συνεργούς - Η μυστική διαδρομή της κεταμίνης

Γιατροί θα καταθέσουν για «αναισθητικά φάρμακα» που κρίθηκαν «ύποπτα»

Σύμφωνα με το MEGA και όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν για την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας, γιατροί από την Πάτρα. Μέσα από ιατρικά έγγραφα, τα οποία ήταν πριν αποκαλυφθεί η ιστορία της κεταμίνης, φαίνεται ότι οι επιστήμονες απέδιδαν κάποια από τα «περίεργα» επεισόδια της Τζωρτζίνας σε αναισθητικά φάρμακα.

Οι γιατροί που σκοπεύουν να καταθέσουν στην 18η τακτική ανακρίτρια, αναμένεται να πουν ότι το παιδάκι ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που μπορεί να προκληθεί από τη χορήγηση αναισθητικής ουσίας. Άγνωστο βέβαια παραμένει, ποιος θα μπορούσε να έχει χορηγήσει στο παιδί τέτοια ουσία.

Αποκαλυπτική είναι και η εικόνα που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» από το μόνιτορ νοσηλείας της Τζωρτζίνας όταν ήταν στην εντατική της Πάτρας, που δείχνει ότι το παιδάκι δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών και χωρίς την μητέρα της μαζί.

Σύμφωνα με το μόνιτορ οι ενδείξεις του παιδιού ήταν απολύτως φυσιολογικές. Σε αντίθεση με όλα όσα γίνονταν, όταν η μητέρα του παιδιού ήταν παρούσα και μόνη της με το κορίτσι στο δωμάτιο.

https://www.youtube.com/watch?v=fsYLe0_484M&ab_channel=%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%94%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7

Πρώην σύντροφος της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Την έχω ικανή να έχει σκοτώσει τα παιδιά της για τον Μάνο»

O πρώην σύντροφος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε για το προφίλ της 33χρονης που έχει προβληματίσει την κοινή γνώμη αλλά και τους ειδικούς. Ο ίδιος χαρακτηρίζει σκληρό και πονηρό άνθρωπο την 33χρονη κατηγορουμένη. Το πρωί της Κυριακής ο άνδρας μίλησε στην τηλεόραση του MEGA αποκαλύπτοντας σημαντικά στοιχεία από το κοινό παρελθόν του με την κατηγορουμένη αλλά και κρυφές πτυχές της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μία σκληρή γυναίκα και όσο ήταν μαζί της, δεχόταν ο ίδιος αλλά και ο θείος του απειλές. Του έλεγε πως αμα χωρίσουν θα αποκαλύψει πράγματα που της έχει εκμυστηρευτεί.

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου σκεφτόταν «Αν αρρωστήσει το παιδί, ο Μάνος θα έρθει πίσω;»

«Ό,τι έκανε το έκανε για να τον κρατήσει»

Ο ίδιος λέει πως την έχει ικανή για ένα τέτοιο έγκλημα. «Την έχω ικάνη να σκοτώσει τα παιδιά της για τον Μάνο. Τον αγάπαγε πάρα πολύ, τον ήθελε δίπλα της» αναφέρει.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει είχε ακούσει πως ο Μάνος Δασκαλάκης είχε δει τη γυναίκα του με άλλον άντρα, και θεωρεί πως ό,τι έκανε, το έκανε για να τον κρατήσει δίπλα της.

Ερωτηθείς για το αν έχει έρθει σε επαφή μαζί της αυτό το διάστημα, απάντησε πως οχι, παρά μόνο ένα μήνυμα μετα τον θάνατο της Τζωρτζίνας για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και όπως λέει έλαβε ένα απαθές μήνυμα που έλεγε: «ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με συγγενή του Μάνου η εξωσυζυγική της σχέση - Αιχμές της αδερφής της για τον Μάνο

Τι έγινε στην κηδεία της Τζωρτζίνας

Στην κηδεία της Τζωρτζίνας είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε μετά από αρκετή ώρα και δεν φαινόταν στεναχωρημένη, σε αντίθεση με τον Μάνο Δασκαλάκη που ήταν δακρυσμένος και δυσκολευόταν να μιλήσει. Ο πρώην σύντροφος της Ρούλας Πισπιρίγκου κρατάει επαφές με τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος του έχει πει πως έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του και τώρα πιστεύει ότι η Ρούλα το έχει κάνει.

Υποστήριξε πως η εμφάνιση του Μάνου στα Media είναι πολύ διαφορετική, και δεν μπορεί να το εξηγήσει, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά δεν θέλει να πιστέψει πως μπορεί ο Μάνος να είναι συνένοχος. Τέλος, χαρακτήρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου έναν πονηρό άνθρωπο και πολύ σκληρό, γι αυτό και εκτιμά πως δεν θα ομολογήσει τίποτα.