Για να ξέρετε…

Μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της νέας διακυβέρνησης, επί της ουσίας μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2024, θα συμβούν πολλά και διάφορα, σκληρά και ενδεχομένως ακραία και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν ή θα δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές στον επιχειρηματικό – και όχι μόνο- χάρτη!

Η τεράστια αποδοχή Μητσοτάκη από τη βάση της κοινωνίας, αλλά κυρίως το γεγονός ότι «παίζει μόνος του» χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό σκηνικό, του δίνει μια μοναδική δυνατότητα να κλείσει όλους τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τα συμφέροντα, κυρίως επιχειρηματικά, που θεωρεί ότι τον υπονόμευσαν, αλλά και να ανταμείψει με έργα και πράξεις όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του πιστοί στρατιώτες στην προσπάθεια διατήρησης της κεντρικής εξουσίας!

Την ίδια ώρα, η πολιτική παντοκρατορία που προέκυψε από τις εκλογές δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αναδιανομή του επιχειρηματικού χάρτη όπου θα αναδυθούν και πιθανόν θα κυριαρχήσουν νέοι παίκτες, 100% δικοί του, στη θέση όλων εκείνων που εδώ και χρόνια έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος σε μεγάλα έργα και αναθέσεις του Δημοσίου! Και που στο τέλος της ημέρας αμφισβητούσαν τις αποφάσεις του και τις επιλογές του!

Επί του προκειμένου λοιπόν: Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι ο πρωθυπουργός σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, στους πρώτους έξι μήνες δηλαδή, στο απόγειο της πολιτικής ισχύος του και της παντοκρατορίας που προδιαγράφεται, είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς με πρόσωπα και συμφέροντα που θεωρεί ότι τον υπονόμευσαν! Αλλά και θα …αποκαταστήσει όλους όσοι τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές, υπό την έννοια ότι το επιχειρηματικό – και όχι μόνο-  περιβάλλον που θα διαμορφωθεί θα είναι πιο φιλικό και ευνοϊκό σε όσους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια επανεκλογής της κυβέρνησης!

Υπό το πρίσμα αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της νέας διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που παίζει πια μόνος του χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό σκηνικό, θα δούμε «πράγματα και θαύματα», ευρείες ανακατατάξεις, νέες ισορροπίες, νέους ισχυρούς παίκτες του παιχνιδιού και σε δύσκολη θέση εκείνους που δεν στάθηκαν στο «ύψος των περιστάσεων»!

Βεβαίως, για να ξέρουμε τι λέμε, όλα αυτά είναι «ασκήσεις επί χάρτου» και πιθανόν «ευσεβείς πόθοι» που σε μεγάλο βαθμό απορρέουν από εκείνους που θέλουν να γίνουν «Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη»! Τις περισσότερες φορές ωστόσο η ζωή έχει άλλα σχέδια…

Διαβάστε περισσότερα