Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στη Δανάη Μπάρκα στο MEGA αναφέρθηκε στην οικογένειά του και στο πώς έχουν επηρεαστεί από την επιλογή του να ακολουθήσει την πολιτική σταδιοδρομία του. Σημείωσε ότι οι δύο του γιοι ήταν πολύ μικροί όταν έγινε πρωθυπουργός και αυτή η αλλαγή στη ζωή τους ήταν κάτι που βίωσαν άμεσα, δεν χρειάστηκε να τους την εξηγήσει. Επίσης, ανέφερε ότι η οικογένειά του είναι πολύ σημαντική για αυτόν και τον στηρίζει στην πολιτική του δράση, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι αυτή η επιλογή επηρεάζει και την προσωπική τους ζωή.

«Δεν τους την περιγράψαμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Βουλειά» χαρακτήριζε ο ένας του γιος τη δουλειά του, μπερδεύοντας τη λέξη με τη Βουλή.

«Δουλέψαμε πολύ με τα παιδιά. Μπορείς να απουσιάζεις από το σπίτι, ό,τι δουλειά και να έχεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν θελήσουν να ασχοληθούν με την πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση τι θα κάνει αν ο μεγάλος του γιος του ανακοινώσει ότι θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά, τόνισε ότι αυτό είναι δύσκολη ερώτηση. «Δύσκολη ερώτηση. Δεν θα παρέμβω στις επιλογές του. Ελπίζω να μην το κάνει. Δεν θα είναι συνεχιστής. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός», είπε, ανάμεσα σε άλλα.

Έπειτα, χαρακτήρισε δύσκολη τη ζωή του πολιτικού και τόνισε ότι θέλει «να ακολουθήσουν τα παιδιά αυτό που τους γεμίζει».

Για τις… μάχες στο σπίτι

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε δύο ειδών μάχες στο σπίτι. Αρχικά, είπε ότι «έχουμε όμως ένα προτζέκτορα όπου τα αγοράκια του σπιτιού βλέπουμε ποδόσφαιρο και η μαμά τσαντίζεται», ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι η Μπέτυ Μπαζιάνα χάνει την υπομονή της όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αργεί στο διάβασμα της Ιστορίας με τον μικρό του γιο αφού του παρουσιάζει διάφορες άλλες πτυχές πέρα από αυτά που γράφει το βιβλίο.

Η σχέση με την Μπέτυ Μπαζιάνα

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από τη Δανάη Μπάρκα αν θα ήταν ο ίδιος χωρίς την Μπέτυ Μπαζιάνα στο πλευρό του και είπε: «Όχι. Είμαστε μαζί πολλά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας και των δυο μας μέσα από τη σχέση. Δεν θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος αλλά τα χαρακτηριστικά που έχω, θα τα είχα σε ασυδοσία. Από ένα σημείο και μετά πλάθεται ο χαρακτήρας του άλλου», εννοώντας μέσα στη σχέση.

«Εγώ είχα μια πιο οραματική σχέση με την πολιτική. Βρήκα στην Μπέτυ την ταύτιση σε αυτό. Έναν κοινό κώδικα αξιών. Γυρίσαμε τον κόσμο, δεν μας άρεσαν πολύ τα υλικά αγαθά. Πιστεύαμε στο ίδιο όνειρο. Είχαμε έναν ρομαντισμό», περιέγραψε.

Για τα ταξίδια και τις εξόδους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε γιατί επιλέγουν να κάνουν ταξίδια με τα παιδιά στο εξωτερικό όπου δεν τους αναγνωρίζει σχεδόν κανείς και να ζουν σαν μια «κανονική οικογένεια».

«Όπου και να πάμε να φάμε κάποιοι θα μας διακόψουν, καλοπροαίρετα, θα μας πουν κάτι. Είμαι fun της Ελλάδας αλλά έξω δεν κουβαλάω αυτό που είμαι. Πήγαμε road trip στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Ζήσαμε σαν κανονική οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα