Υποχώρησαν την Πέμπτη οι αμερικανικές μετοχές καθώς ανανεώθηκε η ανησυχία στη Wall Street για τη διάρκεια της πολιτικής επιτοκίων της Federal Reserve και κατά πόσον οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα θεσπίσουν νέα αύξηση φέτος.

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν σχεδόν 4% σε μια αναφορά του Bloomberg News ότι η Κίνα προσπαθεί να διευρύνει την απαγόρευση χρήσης iPhone σε κρατικές εταιρείες και οργανισμούς.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν στις 216.000, έναντι των 230.000 που ανέμεναν αναλυτές του Dow Jones, ενώ το κόστος εργασίας το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.

Οι έμποροι αξιολόγησαν επίσης τις τελευταίες εκθέσεις εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων

Η C3.ai υποχώρησε περισσότερο από 9% αφού ανέφερε χαμηλότερο από το αναμενόμενο μικτό περιθώριο το πρόσφατο τρίμηνο, ενώ η ChargePoint Holdings σημείωσε βουτιά περίπου 11% μετά από ελλιπείς εκτιμήσεις εσόδων.

Οι σημαντικότεροι δείκτες αναφοράς για τις μετοχές των ΗΠΑ έρχονται από μια χαμένη συνεδρίαση την Τετάρτη, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των τίτλων του Δημοσίου πίεσαν τις μετοχές της τεχνολογίας και αυξάνουν τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα χρησιμοποιήσει πρόσφατα ισχυρότερα από το αναμενόμενο οικονομικά στοιχεία για να δικαιολογήσει πρόσθετες αυξήσεις.

Δολάριο με ρυθμό για 8η συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση για πρώτη φορά από το 2015

Ίσως το ισχυρό δολάριο να είναι ένας ακόμη αντίθετος άνεμος του Σεπτεμβρίου για το χρηματιστήριο.

Ο δείκτης του δολαρίου την Πέμπτη βρίσκεται σε ρυθμό για την πέμπτη συνεχή ημερήσια άνοδό του, κοντά στο υψηλό έξι μηνών, και κατευθύνεται προς ένα όγδοο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κέρδος — το τελευταίο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο δείκτης μετρά το δολάριο έναντι έξι κορυφαίων νομισμάτων, αλλά κυρίως το ευρώ και το γιεν Ιαπωνίας.

Ενώ το ισχυρό δολάριο βοηθά τους Αμερικανούς τουρίστες στο Παρίσι, το πρόβλημα για τις μετοχές είναι ότι αυξάνει το κόστος των εξαγωγών των ΗΠΑ, βλάπτοντας την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ και μειώνει την αξία των κερδών που αποκτώνται εκτός των ΗΠΑ όταν μεταφράζονται ξανά σε δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: