search

MAIN STREET

Tesla και Apple έσυραν σε αρνητικό κλείσιμο τους αμερικανικούς δείκτες στην πρώτη διαπραγμάτευση του 2023

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, εγκαταλείποντας τα αρχικά κέρδη στο άνοιγμα της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης για το νέο έτος.

220420192457_sxolio-agores-dow-Jones-wall-street-omologa

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, εγκαταλείποντας τα αρχικά κέρδη στο άνοιγμα της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης για το νέο έτος.

Οι ανησυχίες για άνοδο των επιτοκίων και ο υψηλός πληθωρισμός που κατέστρεψαν την αγορά πέρυσι συνέχισαν να προβληματίζουν τους επενδυτές και το νέο έτος.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,56%, διολισθώντας από τα υψηλά της ημέρας όταν ο δείκτης μεταποίησης του Δεκεμβρίου υποχώρησε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2020.

Ο Dow Jones Industrial Average έχασε 97 μονάδες ή 0,30% και ο Nasdaq Composite έπεσε 0,86%.

Οι μετοχές της Tesla και η Apple αμφότερες κινήθηκαν πτωτικά, επιβαρύνοντας την ευρύτερη αγορά και μεταφέροντας ένα βασικό θέμα από το 2022… ότι ο τομέας της τεχνολογίας επλήγη σκληρά καθώς η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η Tesla υποχώρησε περισσότερο από 14%, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020, μετά τις απογοητευτικές παραδόσεις του τέταρτου τριμήνου.

Η Apple έχασε περισσότερο από 4% στις αναφορές ότι θα μειώσει την παραγωγή λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Το κλίμα μπορεί να συνεχιστεί το 2023, καθώς η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες, ενισχύοντας τους φόβους ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να πέσει σε ύφεση.

«Ένα υφεσιακό περιβάλλον το 2023 θα μπορούσε να παρεμποδίσει περαιτέρω την απόδοση των τεχνολογικών μετοχών τη νέα χρονιά, καθώς η δίψα των επενδυτών θα αυξανόταν για εταιρείες προσανατολισμένες στην αξία και εκείνες με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, πιο σταθερές ταμειακές ροές και ισχυρές μερισματικές αποδόσεις», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος. της AXS Investments στη Νέα Υόρκη.

Οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ έκλεισαν το 2022 με τις χειρότερες ετήσιες απώλειές τους από το 2008, σπάζοντας ένα σερί τριών ετών.

Ο Dow έκλεισε το έτος με πτώση περίπου 8,8% και 10,3% από το υψηλό του 52 εβδομάδων. Ο S&P 500 έχασε 19,4% για το έτος και βρίσκεται πάνω από 20% κάτω από το υψηλό ρεκόρ του. Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq υποχώρησε 33,1% πέρυσι.

πιο φωτεινές μέρες μπροστά

Φυσικά, μπορεί να υπάρχουν πιο φωτεινές μέρες μπροστά. Η ιστορία έχει δείξει ότι το χρηματιστήριο των ΗΠΑ τείνει να ανακάμπτει μετά απο πτωτικά σερί.

Διαβάστε ακόμη: