Η Tesla ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, ότι διακόπτει προσωρινά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα, που έχουν πλήξει την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι το εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο, που κατασκευάζει οχήματα και μπαταρίες Model Y, θα σταματήσει την παραγωγή από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Είναι ένα νέο σημάδι του πώς οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή διαταράσσουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, με τις ναυτιλιακές εταιρείες να αναφέρουν ότι αναγκάζονται να επαναδρομολογήσουν πλοία που μεταφέρουν αγαθά και εξαρτήματα στη μακρύτερη διαδρομή γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής. Οι αναλυτές λένε ότι η παράκαμψη αυτή προσθέτει τουλάχιστον 10 ημέρες μεγαλύτερο ταξίδι αλλά και αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τα κόστη.

«Οι ένοπλες συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και οι σχετικές αλλαγές στις οδούς μεταφοράς μεταξύ Ευρώπης και Ασίας μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας επηρεάζουν επίσης την παραγωγή στο Grünheide», είπε η Tesla συμπληρώνοντας ότι οι σημαντικά μεγαλύτεροι χρόνοι μεταφοράς δημιουργούν ένα κενό στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η Tesla ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κανονική λειτουργία αναμένεται να ξαναρχίσει στις 12 Φεβρουαρίου. Το εργοστάσιο στο Grünheide, νοτιοανατολικά του Βερολίνου, είναι το πρώτο της Tesla στην Ευρώπη.  Άνοιξε το 2022 και απασχολεί 11.000 εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη: