Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Radar, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Macquarie του επενδυτικού ομίλου από την Αυστραλία και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών για την εξαγορά του 54,34% βρίσκονται  σε προχωρημένο στάδιο και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη επενδυτική κίνηση της Macquarie εντός Ελλάδος τον τελευταίο χρόνο, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση του επενδυτικού – ενεργειακού χαρτοφυλακίου της στον τομέα των AΠE.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το τίμημα για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υπολογίζεται στα 22 με 23 ευρώ ανά μετοχή.

Αν πραγματοποιηθεί το deal μεταξύ Macquarie και Τέρνα Ενεργειακής μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ελέγχει το 37,3% της Τέρνα Ενεργειακή,  καθώς το ποσό που θα εισπράξει -περίπου 1 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- θα καλύψει κατευθείαν το «κομμάτι» του δανεισμού και θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στις κατασκευές, δηλαδή στον κλάδο που θα αποτελεί τον κεντρικό άξονα του ομίλου μετά το deal πώλησης των ΑΠΕ.

Παράλληλα, ο Γιώργος Περιστέρης  πουλώντας το 11% που κατέχει στην Τέρνα Ενεργειακή θα είναι σε θέση να εδραιώσει τη θέση τους ως ο μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Κερδισμένος θα είναι και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος είχε αποκτήσει το 6% της Τέρνα Ενεργειακή ένα χρόνο πίσω, σε σαφώς χαμηλότερη αποτίμηση από τη σημερινή.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στην  Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου.