Σύμφωνα με το Bloomberg η διοίκηση της Τέρνα Ενεργειακή επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον από διάφορα funds.

Και το γεγονός είναι πως πέραν των συζητήσεων με την Αυστραλιανή Macquarie, 2 ακόμη μεγάλοι ξένοι παίκτες είχαν μπει σφήνα στο deal και είχαν επιδείξει απτό ενδιαφέρον για την εξαγορά της κορυφαίας εταιρείας στην χώρα, στον τομέα των ΑΠΕ!

Η πραγματικότητα είναι ότι το Radar σάς έχει ενημερώσει εδώ και μερικές εβδομάδες πως οι διαπραγματεύσεις είναι διμερείς μεταξύ Macquarie (Goldman Sachs) και Τέρνα.

Την τελευταία εβδομάδα, μάλιστα, απομακρύνθηκαν οι εκ Λονδίνου σύμβουλοι και οι συζητήσεις γίνονται απευθείας μεταξύ Γ. Περιστέρη και Macquarie.

Εφόσον η συμφωνία κλείσει τότε θα επανέλθουν και οι σύμβουλοι προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

H μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 43% μέσα σε ένα τρίμηνο.

Και οι πληροφορίες αναφέρουν πως επί τη βάσει των μέχρι σήμερα δεδομένων οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών γίνονται γύρω από τα 22-23 ευρώ ανά μετοχή, μολονότι πολλοί υποστηρίζουν πως ένα fair value θα ήταν πάνω από τα 24 ευρώ, αν συνεκτιμήσει κανείς το deal Μότορ Όιλ – Ελλάκτωρα για τον Άνεμο!

Την ίδια ώρα 2 ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε συζητήσεις με το Macquarie για τη χρηματοδότηση μέρους της επικείμενης συμφωνίας, το οποίο συνεργάζεται ήδη με μία τουλάχιστον ελληνική τράπεζα (η οποία χρηματοδότησε την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ).

Από την άλλη πλευρά, το Macquarie έχει επισκεφθεί μία ακόμα ελληνική ιδιωτική τράπεζα η οποία είναι δραστήρια στις χρηματοδοτήσεις.