Βρίσκονταν σε ομηρία για περισσότερο από τρεις μήνες, μετά την κατάληψη των ελληνικών τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, την 27η Μαΐου.

Στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου στην Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά έκανε ένα σημαντικό βήμα πίσω, δέχτηκε και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ.

Όπερ σημαίνει ότι οι εγκλωβισμένοι ναυτικοί, 10 Έλληνες, ένας Κύπριος και 38 Φιλιππινέζοι, θα επιστρέψουν αμέσως στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Η αρχή του απεγκλωβισμού πιθανότατα θα αρχίσει από αύριο (12/09), καθώς αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος του πλοίου “Prudent Warrior”, αφού τού χορηγηθεί η απαιτούμενη βίζα.

Στο δεύτερο πλοίο, το “Delta Poseidon”, στο οποίο βρίσκονται εννέα Έλληνες, η αντικατάστασή τους θα γίνει τις επόμενες μέρες και στην επιστροφή, θα είναι το σύνολο του ελληνικού πληρώματος.

Το σύνολο των Ελλήνων ναυτικών θα αντικατασταθεί με αλλοδαπούς, εκτός από έναν Έλληνα ο οποίος επιθυμεί την παραμονή του στο πλοίο.

Διαβάστε ακόμη: