search

PICK POST

Τελεσίγραφο της Επ. Κεφαλαιαγοράς στην Attica Bank να ενσωματωθούν στα αποτελέσματα 9μηνου οι προβλέψεις για ζημίες από απομειώσεις δανείων ύψους 300 εκατ! Στον αέρα η αύξηση! Πόσα κεφάλαια θα χρειαστούν; Ποιος θα βάλει τα λεφτά;

Το παρασκήνιο και το τηλεφώνημα στην Ελ. Βρεττού! Αναζητείται ιδιώτης επενδυτής που θα βάλει τα λεφτά και θα συμπλεύσει με την Ellington (που δεν έχει βάλει, ούτε θα βάλει ευρώ)!

Τελεσίγραφο της Επ. Κεφαλαιαγοράς στην Attica Bank

Απρόβλεπτες εξελίξεις και δυσάρεστη τροπή λαμβάνουν χώρα σχετικά με την περιβόητη αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίαση της όπου ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού σχετικά με τα δικαιώματα, έλαβε μια καίρια και σημαντική απόφαση την οποία και κοινοποίησε προς την Διοίκηση της μη συστημικής τράπεζας!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν μπορεί να κάνει πίσω και να παραβλέψει το γεγονός ότι στα αποτελέσματα εξαμήνου δεν έχουν προβλεφθεί ζημίες για απομειώσεις δανείων ύψους 300 εκατ. ευρώ!

Τούτο θα συνιστούσε πιθανώς παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς θα ήταν αντιμέτωπο με βαρύτατες κατηγορίες και ποινικές ευθύνες!

Για το λόγο αυτό το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς, με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στους επενδυτές, κατέστησε σαφές εν είδει τελεσιγράφου προς την Διοίκηση της Attica Bank ότι το ενημερωτικό για την αύξηση δεν πρόκειται να εγκριθεί αν προηγουμένως δεν υπάρξει προσαρμογή στα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου και συνυπολογισμός σε αυτά προβλέψεων από απομειώσεις δανείων 300 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν στα αποτελέσματα εξαμήνου!

Θυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Radar στα πλαίσια της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε ότι προ δημοσίευσης των καταστάσεων του εξαμήνου του 2022 ήταν σε γνώση της διοίκησης ζημίες για απομειώσεις δανείων 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας του Α εξαμήνου του 2022 όχι μόνο δεν έχει αναγνωριστεί κανένα ποσό ζημίας από αυτές της απομειώσεις αλλά δεν γίνεται και καμία αναφορά στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων όπως προβλέπεται και από το λογιστικό πλαίσιο.

Συνεπώς, οι οικονομικές καταστάσεις τουλάχιστον του Α εξαμήνου του 2022 είναι παντελώς εσφαλμένες, η παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού προκλητική και η αποτυχία του ορκωτού ελεγκτή να τις εντοπίσει παταγώδης!

Υπό το πρίσμα αυτό η Επ. Κεφαλαιαγοράς καλεί την Attica bank να ενσωματώσει τις προβλέψεις αυτές στα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου, γεγονός πλέον που περιπλέκει την κατάσταση καθώς εκτιμάται ότι τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για την εξυγίανση της τράπεζας είναι πολύ περισσότερα από όσα έχουν υπολογισθεί από κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος, ειδικά δε από το δίδυμο Πατέλη – Λινάτσα που έχει αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες, δίνοντας διαβεβαιώσεις σε επενδυτές και παρέχοντας πολιτική κάλυψη!!!

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς κατά τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ενημέρωσε τηλεφωνικά την κυρία Ελένη Βρεττού, διευθύνουσα σύμβουλο της Attica bank ως προς το τελεσίγραφο, η οποία και δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει τις επιταγές της Ανεξάρτητης Αρχής αποστέλλοντας σχετική επιστολή!

Πέραν πάσης αμφιβολίας η κατάσταση σχετικά με την Attica bank φαντάζει αδιέξοδη υπό την έννοια ότι ούτε πόσα κεφάλαια απαιτούνται έχει αποσαφηνιστεί, ούτε ποιος θα βάλει τα λεφτά έχει βρεθεί!!! Και την ίδια ώρα το ενημερωτικό της αύξησης είναι στον αέρα και θα εγκριθεί αρχές Δεκεμβρίου εάν και εφόσον…

Σε απλά λόγια, αναζητείται ο ιδιώτης επενδυτής που θα καταστεί συνέταιρος της Ellington η οποία ούτε έχει βάλει, ούτε πρόκειται να βάλει λεφτά όπως λένε σοβαρές και με βαθιά γνώση πηγές!

Άρα, αναζητείται ο ιδιώτης που θα αποτελέσει το άλλοθι για τη συμμετοχή του ΤΧΣ αλλά και του ΤΜΕΔΕ με ποσόν τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως και υψηλότερο!!! Τα λεφτά των μηχανικών δηλαδή …

Διαβάστε ακόμη: