search

PICK POST

Βόμβα μεγατόνων στην Attica Bank: Οι έλεγχοι της Επ. Κεφαλαιαγοράς εντόπισαν ζημίες για απομειώσεις δανείων ύψους 300 εκατ. ευρώ που δεν έχουν αναγνωρισθεί στα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2022 – Στον αέρα το ενημερωτικό και η ΑΜΚ!

Πότε ακριβώς προέκυψαν οι ζημιές αυτές; Καμία αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου! Εγείρεται ζήτημα εγκυρότητας του ενημερωτικού, παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού και σοβαρών ευθυνών όσων δεν εντόπισαν το τεράστιο ζήτημα!

Με νέο business plan για την πώληση των δανείων, θα συζητηθεί εντός της εβδομάδας το ενημερωτικό της Attica bank

Μείζον ζήτημα ως προς την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Attica bank αλλά και την πραγματική αναγκαιότητα κεφαλαίων τα οποία απαιτούνται για την εξυγίανση της εγείρεται μετά τους σχετικούς ελέγχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία κατά τις πληροφορίες έχει αποστείλει σχετική επιστολή στη Διοίκηση της μη συστημικής τράπεζας αναμένοντας τις απαιτούμενες απαντήσεις αλλά και τις αρμόδιες διορθωτικές κινήσεις!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στα πλαίσια της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε ότι προ δημοσίευσης των καταστάσεων του εξαμήνου του 2022 ήταν σε γνώση της διοίκησης ζημίες για απομειώσεις δανείων 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσόν προφανώς είναι ιλιγγιώδες! Και στο βαθμό που η πληροφόρηση αυτή, η οποία απορρέει από έγκυρες πηγές της Επ. Κεφαλαιαγοράς, είναι ακριβής, τότε το ζήτημα που ανακύπτει είναι μείζον και οι ευθύνες όλων όσων φέρουν το βάρος πράξεων και ενεργειών πολύ σοβαρές!

Κατά τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, στις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας του Α’ εξαμήνου του 2022 όχι μόνο δεν έχει αναγνωριστεί κανένα ποσό ζημίας από τις απομειώσεις αυτές, αλλά δεν γίνεται και καμία αναφορά στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων όπως προβλέπεται και από το λογιστικό πλαίσιο.

Το ερώτημα που θέτει το radar προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδος τον ορκωτό ελεγκτή λογιστή και την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων είναι πότε ακριβώς προέκυψαν αυτές οι ζημίες;

Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να έχουν προκύψει μετά την 30/6/2022.

Συνεπώς, οι οικονομικές καταστάσεις τουλάχιστον του Α’ εξαμήνου του 2022 είναι παντελώς εσφαλμένες, η παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού προκλητική και η αποτυχία του ορκωτού ελεγκτή της KPMG να τις εντοπίσει παταγώδης!

Διαβάστε ακόμη: