search

AREA 51

Η επιστολή της Επ. Κεφαλαιαγοράς στην Attica bank εγείρει ζήτημα προβλέψεων που θα έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν, επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα και τα ίδια κεφάλαια!

Θα μας απαντήσει κάποιος αν απαιτηθούν κεφάλαια υψηλότερα των αναμενόμενων; Γιατί ούτε το ΤΧΣ, ούτε το ΤΜΕΔΕ, ούτε η Ellington παρουσιάζουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον και δεν ξεκαθαρίζουν πόσα λεφτά θα βάλουν!

Attica Bank: Η πορεία εξέλιξης σε μια νέα, υγιή, μη συστημική τράπεζα

Όλα καλά, όλα ανθηρά, (που έλεγε κι ο Κώστας Βουτσάς) στην Attica bank!

Αφού η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας συνεχίζεται απρόσκοπτα, όπως δήλωσε η Διοίκηση της σε επίσημη ανακοίνωση, με αφορμή δημοσίευμα «μεμονωμένου σάιτ», δηλαδή του Radar.gr, μπορούμε πλέον να κοιμόμαστε ήσυχοι για το μέλλον της πολύπαθης τράπεζας!

Που από τους μηχανικούς – συνδικαλιστές κατέληξε στα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και από εκεί στους διαπλεκόμενους και το αλαλούμ των αλλεπάλληλων διοικήσεων!!!

Αφού λοιπόν σχετικά με την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου όλα βαίνουν καλώς, διερωτώμαι εάν αυτό που έγραψε το Radar είναι αληθές ή όχι! Διότι δεν είδα καμία διάψευση! Να προκαλέσω και πάλι λοιπόν!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε επιστολή προς την Διοίκηση της Attica Bank, ναι ή όχι; Και εάν ναι, τι εμπεριείχε και τι ερωτήματα έθετε;

Αληθεύει άραγε πως η επιστολή αυτή της ΕΚ προς την Attica bank εγείρει ζητήματα απομειώσεων σύμφωνα με το ΔΠΧΑ 9, δηλαδή για ποσά προβλέψεων που θα έπρεπε να είχαν γίνει, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα αποτελέσματα της τράπεζας και τα ίδια κεφάλαια!

Διότι αν το γεγονός αυτό είναι υπαρκτό, τότε η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αρνητική ατμόσφαιρα στη σχεδιαζόμενη ΑΜΚ αφού τα κεφάλαια που απαιτούνται ενδεχομένως να είναι πολύ περισσότερα!

Το χειρότερο ωστόσο είναι πως οι μέτοχοι παρουσιάζονται αμέτοχοι! Ούτε το ΤΧΣ, ούτε το ΤΜΕΔΕ, ούτε η Ellington παρουσιάζουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον και δεν ξεκαθαρίζουν πόσα λεφτά θα βάλουν!

Πραγματικά την Ελένη Βρεττού την θαυμάζω για την προσπάθεια που καταβάλει αλλά και το θάρρος της να πάει σε μια τράπεζα – καρμανιόλα, την οποία συνδικαλιστές και κατά καιρούς επιχειρηματικά συμφέροντα την έκαναν «σκόνη και θρύψαλα»!

Και έχω την πεποίθηση πως αν η αύξηση επιτευχθεί, τούτο θα οφείλεται στην Βρεττού και σίγουρα όχι στους νταραβεριτζήδες μηχανικούς του ΤΜΕΔΕ, την ιδιότυπη ηγεσία του ΤΧΣ και το πολυδιαφημισμένο αμερικανικό fund που δεν δείχνει και ιδιαίτερη πρεμούρα να βάλει το χέρι στην τσέπη! Συνεχίζεται…

Διαβάστε ακόμη: