Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε την προγραμματισμένη πώληση της Telecom Italia (TIM), αξίας έως και €22 δισ. του δικτύου της σταθερής τηλεφωνίας στο αμερικανικό fund KKR σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, η TIM είπε ότι η έγκριση ήρθε αφού οι εταιρείες ανέλαβαν δεσμεύσεις τις οποίες η κυβέρνηση έκρινε ότι «είναι πλήρως επαρκείς για να εγγυηθεί την προστασία των στρατηγικών συμφερόντων που συνδέονται με τα περιουσιακά στοιχεία που εμπλέκονται στη συναλλαγή».

Σε ξεχωριστή δήλωση, η κυβέρνηση είπε ότι οι προτεινόμενες δεσμεύσεις διασφαλίζουν ότι η ιταλική διοίκηση θα έχει την εξουσία να επιβλέπει τη νεοσυσταθείσα εταιρεία δικτύου σε τομείς που αφορούν στην εθνική ασφάλεια και στην άμυνα.

Οι δεσμεύσεις, τις οποίες η κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτικές, περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας ασφαλείας που θα επιβλέπει την εταιρεία δικτύου και τη δέσμευση να διατηρήσει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συντήρηση και την παρακολούθηση της υποδομής στην Ιταλία.

Η νομοθεσία Golden Power επιτρέπει στην Ιταλία να παρεμβαίνει σε συμφωνίες που αφορούν σε τομείς που θεωρούνται στρατηγικοί, όπως οι τράπεζες, η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες.

Διαβάστε ακόμη: