Η Speech Graphics με έδρα το Εδιμβούργο και ερευνητές στο UC San Francisco και στο UC Berkeley δημιουργούν την πρώτη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή στον κόσμο που συνθέτει την ομιλία και την έκφραση του προσώπου από τα σήματα του εγκεφάλου, ανοίγοντας έναν τρόπο για την αποκατάσταση της φυσικής επικοινωνίας για όσους δεν μπορούν να μιλήσουν.

Το ίδιο λογισμικό που χρησιμοποιείται για την προώθηση κινούμενων σχεδίων προσώπου σε παιχνίδια όπως το The Last Of Us Part II και το Hogwarts Legacy μετατρέπει τα εγκεφαλικά κύματα σε ένα ψηφιακό avatar που μιλάει.

Σε μια πρωτοποριακή ερευνητική μελέτη, η Speech Graphics, πρωτοπόρος της κινούμενης εικόνας προσώπου με τεχνητή νοημοσύνη, συνεργάστηκε με ερευνητές στο UC San Francisco και στο UC Berkeley για να βοηθήσει μια παράλυτη γυναίκα στις ΗΠΑ να επικοινωνήσει χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό avatar που ελέγχεται μέσω διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI ).

Η έρευνα μπόρεσε να αποκωδικοποιήσει τα σήματα του εγκεφάλου της γυναίκας σε τρεις μορφές επικοινωνίας: κείμενο, συνθετική φωνή και κινούμενα σχέδια προσώπου σε ένα ψηφιακό avatar, συμπεριλαμβανομένου του συγχρονισμού των χειλιών και των συναισθηματικών εκφράσεων.

Αυτό αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που έχει συντεθεί κινούμενα σχέδια προσώπου από σήματα του εγκεφάλου και μια εργασία που περιγράφει λεπτομερώς αυτήν την ερευνητική ανακάλυψη πρόκειται να εμφανιστεί στην έκδοση Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού Nature.

Διαβάστε ακόμη: