Ο συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Διονύσης Τεμπονέρας, τονίζει σε δήλωση του, αναφορικά με τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, ότι «η κρυφή ατζέντα της ΝΔ κάθε μέρα αποκαλύπτεται, το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι να βγει και να πει στον ελληνικό λαό: “Συγγνώμη, σας εξαπάτησα”».

Αναλυτικά η δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα

«Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Ο κ. Σκυλακάκης χθες, αφού τον διέψευσε και δήλωσε ότι δεν είναι ενταγμένες, μετά προσπάθησε ανεπιτυχώς να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Το ίδιο έκανε και ο κ. Πλεύρης σήμερα για τις δήθεν 10.000 προσλήψεις στην Υγεία, που τελικά θα είναι απλά αντικαταστάσεις όσων συνταξιοδοτούνται, με το ΕΣΥ να παραμένει χωρίς ενίσχυση.

Το ερώτημα είναι απλό: Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα;

Αν λέει ψέματα ο κ. Σκυλακάκης, τότε η ΝΔ πρέπει να τον αποδοκιμάσει και να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια της.

Δεν θα το κάνει όμως, γιατί είπε την αλήθεια. Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι να βγει και να πει στον ελληνικό λαό: «Συγγνώμη, σας εξαπάτησα».

Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ κάθε μέρα αποκαλύπτεται. Η ψήφος του ελληνικού λαού όμως δεν είναι λευκή επιταγή».

Πλεύρης: Ενίσχυση ΕΣΥ με βάση το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά με τις προεκλογικές εξαγγελίες για τις προσλήψεις 10.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ, απάντησε: «Προσλήψεις υπάρχουν μια χαρά. Είναι προσλήψεις που υπάρχουν στον προγραμματισμό του υπουργείου και αναφέρεται στις αποχωρήσεις που θα γίνουν συνολικά από τον δημόσιο τομέα».

Σε εκ νέου ερώτηση, ότι, δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι θα επικρατήσει ο κανόνος 1 πρόσληψη για 1 αποχώρηση, οπότε, δεν μιλάει η ΝΔ για ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς για να προσληφθεί ένας θα πρέπει να αποχωρήσει ένας.

Εκεί, ο Θάνος Πλεύρης, είπε ότι ο κανόνας 1 προς 1, αφορά όλο το δημόσιο πλην του ΕΣΥ.

«Στην Υγεία θα υπάρξουν επιπλέον προσλήψεις», υποστήριξε αν και απέφυγε να πει από πού θα προκύψουν, καθώς δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα Σταθερότητας παρά μόνον στον «προγραμματισμό του υπουργείου».

Διαβάστε περισσότερα