Νέο βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει μέσω της «καθημερινής» το φως της δημοσιότητας καταγράφει τη μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62 από τη στιγμή της αναχώρησής της μέχρι τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη και την τρομακτική έκρηξη που ακολούθησε και κόστισε την ζώη σε 57 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, στο κείμενο συμπερασμάτων της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών – ΕΔΑΠΟ, με ημερομηνία Ιούλιος 2023, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «το μεγάλο θερμικό φορτίο σε συνδυασμό με την άγνωστη καύσιμη ύλη δημιούργησε έντονη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το βαγόνι του κυλικείου και μεταδόθηκε στο επιβατικό βαγόνι Β2».

Κατά τη σύγκρουση των τρένων και μέσα σε 6 δέκατα του δευτερολέπτου ξεσπά πυρκαγιά και από την έκρηξη σχηματίζεται μανιτάρι στον ουρανό. Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι 30 από τους 57 νεκρούς απανθρακώθηκαν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποσαφηνιστεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Επιπλέον, η Καθημερινή επισημαίνει ότι για τους διορισμένους από τις οικογένειες των θυμάτων πραγματογνώμονες, η έκρηξη οφείλεται σε άγνωστη καύσιμη ύλη, η οποία δεν κατέστη εφικτό να αποκαλυφθεί.

Διαβάστε ακόμη: