Σε «μπαλάκι» ευθυνών έχει αναχθεί το ζήτημα με το ποιος έδωσε την εντολή να σβηστούν τα ονόματα των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη από την Πλατεία Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πήγαν το βράδυ και καθάρισαν τα ονόματα που είχαν γραφτεί με κόκκινη μπογιά από διαδηλωτές κατά τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας και το σβήσιμο των ονομάτων προκάλεσε αντιδράσεις στα social media.

Πηγές από το φρουραρχείο αναφέρουν ότι «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία». Κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα».

«Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου» διευκρινίζεται.

Η απάντηση της αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων: «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες»

Νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, αναφέροντας τα εξής:

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Διαβάστε ακόμη: