Τους δέκα πιο φιλικούς προς το περιβάλλον προορισμούς ανέδειξε ο νέος δείκτης πόλης του Kayak, ενώ συνολικά ανέλυσε 167 πόλεις σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν βιώσιμες επιλογές για ταξίδια, σύμφωνα με το CNBC.

Η μελέτη εξέτασε 28 παράγοντες και τους ομαδοποίησε σε τέσσερις κατηγορίες «που αντικατοπτρίζουν τους κύριους τομείς προσοχής κατά τον σχεδιασμό ενός ταξιδιού στην πόλη», σύμφωνα με την έκθεση.

Οι 4 κατηγορίες

Προορισμός: Παράγοντες πριν από την άφιξη, όπως επιλογές για ταξίδια εδάφους, πτήση εκτός εποχής ή προσγείωση σε αεροδρόμιο διαπιστευμένο για άνθρακα

Μετακίνηση: Επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας, οικονομικά προσιτή ενοικίαση αυτοκινήτων πιο φιλικών προς το περιβάλλον, αριθμός διαδρομών ποδηλασίας και πεζοπορίας, προσβασιμότητα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Διαμονή: Ποιότητα αέρα, πόσιμο νερό βρύσης, διαθεσιμότητα ξενοδοχείων με το σήμα Booking.com Travel Sustainable και επίπεδα τιμολόγησης.

Εμπειρίες: Υποστήριξη του περιβάλλοντος και της κοινότητας, όπως αγορές σε τοπικές αγορές και καταστήματα μεταχειρισμένων, περιήγηση με τα πόδια, επίσκεψη πολιτιστικών αξιοθέατων.

.

Την πρώτη θέση της κατάταξης με τις καλύτερες πόλεις για βιώσιμες διακοπές κατέλαβε το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ακολουθούμενο από το επίσης ολλανδικό Αμστερνταμ.

Οι 10 καλύτερες πόλεις για οικολογικές διακοπές

1.Ρότερνταμ, Ολλανδία
2.Άμστερνταμ, Ολλανδία
3.Γκρατς, Αυστρία
4.Τρόντχαϊμ, Νορβηγία
5.Μόναχο, Γερμανία
6.Ελσίνκι, Φινλανδία
7.Στοκχόλμη, Σουηδία
8.Ζυρίχη, Ελβετία
9.Γκέτεμποργκ, Σουηδία
10.Βιέννη, Αυστρία

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ρότερνταμ ήταν στην κορυφή της λίστας επειδή δεν είναι «υπερτουριστικό» και μπορείτε να πετάξετε εκεί εκτός εποχής με 59% λιγότερο κατά μέσο όρο από τους μήνες υψηλής ζήτησης.

Η πόλη της Ολλανδίας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα και το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Το Ρότερνταμ είναι γνωστό για το παραποτάμιο περιβάλλον και τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του.

Το Άμστερνταμ κατατάχθηκε στο Νο. 2, εν μέρει χάρη στις επιλογές μεταφοράς με χαμηλότερες εκπομπές, όπως πορθμεία και τρένα. Η πόλη, γνωστή ως «η Βενετία του Βορρά», έχει πλέον χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στα κανάλια της. Ο σχεδιασμός των καναλιών θεωρείται παράδειγμα πολεοδομικής αρχιτεκτονικής που επηρέασε τον κόσμο για αιώνες, σύμφωνα με την UNESCO. Εκτός από τα ιστορικά κανάλια της, τα κύρια αξιοθέατα της πρωτεύουσας περιλαμβάνουν το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Σπίτι της Άννας Φρανκ και μια έντονη νυχτερινή ζωή.

Το Γκρατς της Αυστρίας κατατάχθηκε στο Νο. 3 στη λίστα του Kayak – είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά τη Βιέννη. Το Γκρατς είναι γνωστό για το καλά ανεπτυγμένο σιδηροδρομικό του δίκτυο και τις πολυάριθμες ποδηλατικές διαδρομές. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο έχει επίσης χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, διαθέτει μια ζώνη μόνο για πεζούς, η οποία εξαλείφει κάθε ανησυχία για τα αυτοκίνητα και κάνει την πόλη εύκολη στην εξερεύνηση.

Διαβάστε περισσότερα