«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες δηλώνει η Euroxx, με τη χρηματιστηριακή να κάνει λόγο για πολύ θετικές προοπτικές στον ελληνικό τραπεζικό τομέα παραμένουν πολύ θετικές, λόγω των ισχυρών μακροοικονομικών μεγεθών, της ευνοϊκής δομής της αγοράς και των χαμηλών αποτιμήσεων.

Η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight  για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ αυξάνει την τιμή στόχο στην Εθνική Τράπεζα στα 9,80 ευρώ, από 9,40 ευρώ προηγουμένως, και στην Πειραιώς στα 5,40 ευρώ, από 5,30 ευρώ  Για την Eurobank και για την Alpha Bank η τιμή στόχος παραμένει στα 2,50 και 2,40 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως τονίζει η Euroxx, κατά μέσο όρο, οι τράπεζες διαπραγματεύονται με P/E περίπου 5 φορές για το 2026, που συνιστά ένα discount 25-30% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομοειδείς τράπεζες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό το discount δεν δικαιολογούνται ενόψει της υψηλότερης αύξησης των δανείων (CAGR 6-7%) και των ανώτερων ROTE (βιώσιμος δείκτης στο 13% περίπου). Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν η κορυφαία επιλογή της Euroxx στην τοπική αγορά, ενώ βλέπει περιθώριο ανόδου >30% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η Euroxx εκφράζει την προτίμησή της στις μετοχές Eurobank και Πειραιώς.

Διαβάστε ακόμη: