search

ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Ακόμη έξι πτώματα ανασύρθηκαν μετά τη βύθιση πολεμικού πλοίου

Δεκαεπτά μέλη του πληρώματος των 105 ατόμων εξακολουθούν να αγνοούνται

Ταϊλάνδη: Ακόμη έξι πτώματα ανασύρθηκαν μετά τη βύθιση πολεμικού πλοίου

Άλλα έξι πτώματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα μετά τη βύθιση ενός ταϊλανδικού πολεμικού πλοίου στον Κόλπο της Ταϊλάνδης πριν από έξι ημέρες, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το ναυτικό της χώρας.

Το HTMS Sukhothai βυθίστηκε αργά την Κυριακή, περίπου 37 χιλιόμετρα (22 μίλια) από τη νοτιοανατολική ακτή της Ταϊλάνδης. Ύστερα από μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης ανασύρθηκαν ζωντανά 76 μέλη του πληρώματος. Δεκαεπτά μέλη του πληρώματος των 105 ατόμων εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Σήμερα ανασύραμε συνολικά έξι πτώματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ναυτικό. Υπάρχουν “στοιχεία” ότι τα πτώματα που ανασύρθηκαν το Σάββατο ήταν από το πλήρωμα του Sukhothai, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι θα υποβληθούν σε εξέταση DNA. Άλλα έξι πτώματα που ανασύρθηκαν την περασμένη εβδομάδα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του πληρώματος του Sukhothai.

Ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης και πολεμικά πλοία χτενίζουν τη θάλασσα με την ελπίδα να βρουν επιζώντες. Η έρευνα “έλαβε επίσης υποστήριξη από διάφορες τοπικές υπηρεσίες”, εθελοντές και τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε το ναυτικό.

Την Τρίτη, ο ναύαρχος Chonlathis Navanugraha χαρακτήρισε το περιστατικό «μία από τις πιο σοβαρές τραγωδίες» στην ιστορία του ναυτικού. Το σκάφος, μια κορβέτα, από τα μικρότερα στρατιωτικά πολεμικά πλοία, αντιμετώπισε πρόβλημα αφού το ηλεκτρονικό του σύστημα υπέστη ζημιά.

Το Sukhothai τέθηκε σε λειτουργία το 1987 και κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Tacoma Boatbuilding Company, σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

 

Διαβάστε ακόμη: